La defensa de Vila s’aferra a una eventual fabulació de les víctimes per demanar l’absolució en el cas d’exhibicionisme

La sala penal del Tribunal Superior ha analitzat els dos episodis en què l’excònsol i exconseller del comú d’Andorra la Vella hauria suposadament mostrat els genitals a diverses menors

L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia
L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia
La defensa de l’excònsol menor d’Andorra la Vella Josep Vila condemnat en primera instància per un doble delicte d’exhibicionisme ha demanat l’absolució del seu patrocinat davant la sala penal del Tribunal Superior (TS) en considerar que la versió de les víctimes no és prou sòlida i és l’única prova de càrrec que hi ha en contra seva. 

Les noies, ara ja majors d’edat però menors en l’època dels fets, haurien observat suposadament Vila mostrant els genitals en un cas a Encamp el setembre del 2013 i en dos casos mesos a l’entorn del Parc Central d’Andorra la Vella el 2010, al mes de juny. Tant la fiscalia com l’acusació particular que exerceix la família d’una de les víctimes es mantenen en els mateixos termes que ja van defensar davant el Tribunal de Corts. I consideren que no hi ha cap dubte que l’expolític va ser qui els va mostrar els genitals.

El Tribunal de Corts va condemnar en primera instància l’expolític a no accedir durant quatre anys a cap recinte on hi hagués menors sota risc, si ho fa, d’haver d’ingressar trenta mesos a la presó

Davant el Tribunal Superior s’ha celebrat la vista promoguda per la defensa de l’acusat, que és qui va recórrer contra la sentència de primera instància. El Tribunal de Corts va prohibir a Vila accedir durant quatre anys a qualsevol recinte públic on hi pugui haver menors. Si no respectés aquesta condició durant el temps fixat, Vila hauria d’ingressar a la presó durant 30 mesos, que és la condemna condicional imposada. Els magistrats també van imposar en primera instància a l’expolític una multa de 2.000 euros i li van prohibir entrar en contacte durant cinc anys, de cap manera, amb cap de les víctimes. A una d’elles l’ha d’indemnitzar amb 2.000 euros més.

La defensa de Josep Vila, emparant-se en un informe forense del psiquiatra Joan Cabeza, ha al·legat que en el cas més clar i recent, el del setembre del 2013 a Encamp, la menor que va identificar sense cap mena de dubte la matrícula de la motocicleta de l’exhibicionista, que va resultar ser la de Vila, “bé hauria pogut fabular” atès els antecedents que ja tenia. La noia havia patit amb anterioritat un altre episodi d’exhibicionisme. 

Per això es manté que la noia s’hauria pogut equivocar o confondre una cosa per una altra degut al record que podia tenir. Quant a l’episodi del 2010, la defensa de l’excònsol i exconseller comunal han destacat que van passar més de tres anys fins que no van denunciar els fets i, a més, ho van fer sense massa concrecions, ja que ni tan sols recordarien la data exacte dels fets que haurien tingut lloc al passadís que va del Parc Central al carrer Prat de la Creu.

La posició mantinguda per la defensa de Vila ha molestat i molt el fiscal general, que ha retret el fet que es posés en dubte la paraula de les víctimes. L’advocat de l’expolític ha deixat clar que no dubtava de res. Que sols plantejava una eventual confusió derivada d’uns antecedents objectius i malaurats. Al judici d’aquest matí hi ha assistit el fiscal general d’Andorra, Alfons Alberca, que no va estar present a la vista davant el Tribunal de Corts.

Etiquetes

L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia

Relacionat

L’excònsol Josep Vila recorrerà contra la sentència que el condemna per dos delictes d’exhibicionisme
L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia

Relacionat

Vila haurà d’estar 30 mesos a la presó si durant els propers 4 anys entra en algun recinte on hi pugui haver menors

Relacionat

Les noies davant les quals s’hauria exhibit un excònsol menor d’Andorra la Vella el reconeixen sense dubtes
L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia

Relacionat

L'acusació particular en el cas de l'exhibicionisme creu que l'excònsol menor pateix parafilia

Comentaris

Trending