L’excònsol Josep Vila recorrerà contra la sentència que el condemna per dos delictes d’exhibicionisme

L’expolític es manté ferm en què ell no és la persona que diverses menors asseguren que en dos moments diferents en l’espai i el temps els va mostrar els genitals

L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia
L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia
En primera instància, el Tribunal de Corts li va imposar una pena de 30 mesos de presó que no haurà de complir si durant quatre anys no acudeix a llocs per a infants. El tribunal dóna tota la credibilitat al testimoni de les noies, majors ara, menors en el moment dels fets, i creu que no hi ha dubte de la comissió dels dos delictes per part de l'antic cònsol menor de la capital. Però ell es manté ferm que hi ha una confusió i recorrerà en contra de la sentència.

L’excònsol menor d’Andorra la Vella, Josep Vila, es manté ferm en la seva innocència i recorrerà davant la sala penal del Tribunal Superior (TS) contra la sentència de primera instància que el condemna per un doble delicte d’exhibicionisme. El Tribunal de Corts va dictar la resolució el passat 25 de gener i la defensa de l’antic càrrec polític té de marge per fer efectiu un recurs que segons fonts coneixedores del cas presentarà.

Josep Vila ha mantingut sempre que ell no era l’autor del delicte d’exhibicionisme pel qual se’l va acusar en primera instància i que va comportar la seva detenció poc després que les noies víctimes de la seva presumpta acció avisessin la policia. Arran d’aquell fet, succeït el setembre del 2013, va transcendir un altre cas, força anterior (del juny del 2010), que també involucrava l’excònsol i exconseller comunal. Vila ha negat sempre els fets malgrat que del testimoni mostrat per algunes de les afectades durant la vista oral va semblar totalment el contrari.

De fet, el Tribunal de Corts, en una sentència sòlidament motivada, dóna tota la credibilitat a les noies, menors en el moment dels fets i ja majors d’edat en l’actualitat, i acaba condemnant l’home com a autor de dos delictes d’exhibicionisme davant de menors. El tribunal li prohibeix accedir durant quatre anys a qualsevol recinte públic on hi pugui haver menors (la delimitació d’aquest tipus d’espais no queda del tot clara). Si no respectés aquesta condició durant el temps fixat, Vila hauria d’ingressar a la presó durant 30 mesos, que és la condemna condicional imposada i contra la qual de ben segur recorrerà en contra Vila. 

Els magistrats també imposen a l’expolític una multa de 2.000 euros i li prohibeixen entrar en contacte durant cinc anys, de cap manera, amb cap de les víctimes. A una d’elles, la noia davant la qual s’hauria exhibit més clarament el 2013 a Encamp, l’ha d’indemnitzar amb 2.000 euros més. El tribunal en cap moment fa referència a cap tractament mèdic perquè no es considera que el comportament que suposadament va tenir Vila fos degut a cap alteració de salut.

Etiquetes

L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia

Relacionat

Vila haurà d’estar 30 mesos a la presó si durant els propers 4 anys entra en algun recinte on hi pugui haver menors

Comentaris

Trending