Vila haurà d’estar 30 mesos a la presó si durant els propers 4 anys entra en algun recinte on hi pugui haver menors

El Tribunal de Corts condemna l’excònsol menor d’Andorra la Vella com a autor de dos delictes d’exhibicionisme davant menors, però no l’obliga a ingressar a la Comella si respecta les prohibicions establertes

L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia
L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia
L'excònsol menor d'Andorra la Vella i, posteriorment, conseller de la minoria comunal, haurà d'evitar d'entrar, durant quatre anys, en qualsevol recinte públic on hi pugui haver menors si no vol haver d'estar-se, des del moment que trenqués la prohibició, trenta mesos a la presó com càstig per haver-se exhibit davant de noies menors d'edat en dues ocasions. El juny del 2010 i el 27 de setembre del 2013, quan poc després dels fets, a Encamp, va ser detingut. 

El Tribunal de Corts ha condemnat l’excònsol menor d’Andorra la Vella Josep Vila com a autor de dos delictes d’exhibicionisme davant de menors. El tribunal li prohibeix accedir durant quatre anys a qualsevol recinte públic on hi pugui haver menors. Si no respectés aquesta condició durant el temps fixat, Vila hauria d’ingressar a la presó durant 30 mesos, que és la condemna condicional imposada. Els magistrats també imposen a l’expolític una multa de 2.000 euros i li prohibeixen entrar en contacte durant cinc anys, de cap manera, amb cap de les víctimes, ara ja majors d’edat. A una d’elles la d’indemnitzar amb 2.000 euros més. La decisió notificada aquest dijous pot ser recorreguda.

Vila ha escoltat la decisió judicial en primera persona, acompanyat del seu advocat. I com ja va passar durant la celebració del judici el novembre passat, ha estat acompanyat de la seva esposa i filles. L’excònsol demanava l’absolució. I ara haurà d’estudiar si presenta recurs davant la sala penal del Tribunal Superior. Josep Vila va ser detingut el 27 de setembre del 2013, poques hores després de cometre el segon dels dos casos d’exhibicionisme pels quals ha estat condemnat almenys en primera instància. En aquella ocasió, els fets van succeir a Encamp. I les noies que van ser testimonis i víctimes del comportament anòmal de l’excònsol -en aquell moment conseller de la minoria comunal de la capital- van arribar a veure la matrícula de la motocicleta amb què es desplaçava l’exhibicionista. I va resultar ser la moto de Vila.

Durant el judici, les víctimes van reconèixer sense dubtes l'expolític, que va demanar ser absolt; la fiscalia reclamava quatre anys de presó

Arran que transcendís aquell cas, i que es processés l’excònsol, altres menors van veure com finalment els seus pares creien el que havien estat defensant d’ençà d’uns dies posteriors a un episodi similar al d’Encamp que havien viscut un cert temps abans, en aquest cas a Andorra la Vella. En aquella ocasió, i sent Vila cònsol menor, s’hauria exhibit ‘discretament’ davant tres menors -era juny del 2010- en el passatge que enllaça el Parc Central amb el carrer Prat de la Creu, a l’altura de l’ambaixada espanyola. Evidentment, Josep Vila va negar sempre tots els fets. I es va oposar a ser jutjat per una ordenança penal, és a dir, que se’l sotmetés a un judici ràpid.

Durant la vista celebrada al novembre, les noies que van ser testimonis i víctimes dels suposats actes exhibicionistes van reconèixer sense cap mena de dubtes Josep Vidal. I tot i el temps passat, van exposar davant el tribunal detalls que donaven total credibilitat i força a la seva versió. I així ho recull la sala tot i que la condemna és lleugerament inferior a la proposada pel ministeri fiscal. L’acusació pública sol·licitava dos anys de presó per a cadascun dels delictes dels quals se l’acusava. L’expolític s’haurà de fer càrrec de les despeses judicials.

Etiquetes

Relacionat

Les noies davant les quals s’hauria exhibit un excònsol menor d’Andorra la Vella el reconeixen sense dubtes
L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia

Relacionat

L'acusació particular en el cas de l'exhibicionisme creu que l'excònsol menor pateix parafilia

Comentaris

Trending