El Tribunal de Corts proposa reprendre el judici del ‘cas BPA’ el 2 de desembre i passa els interrogatoris al 2020

El nou calendari comunicat per l’òrgan jutjador està pendent de possibles nous incidents després de la petició de suspensió sol·licitada pel fiscal i les modificacions legislatives demandes per ell

-
-
El Tribunal de Corts ha comunicat aquest matí un nou calendari, encara que provisional, sobre la celebració del judici per la causa general del ‘cas BPA’. Com que es provisional podria sofrir modificacions. Però d'entrada la voluntat de l’òrgan jutjador és reprendre la vista el 2 de desembre amb l’objectiu que es plantegin les qüestions prèvies. Els interrogatoris ja quedarien posposats per a l’inici de l’any que ve.

La decisió del Tribunal de Corts, segons que consta en l’aute notificat aquest dijous, s’adopta després que el Tribunal Constitucional no hagi admès a tràmit el recurs d’empara presentat per la defensa d’alguns dels processats que al seu dia van recusar el fiscal davant el Consell Superior de la Justícia. De fet, l’esmentada defensa ja va anunciar al seu dia que no veia recorregut a l’esmentat recurs d’empara i considerava que la decisió del poder judicial de no apartar el fiscal s’havia de poder debatre davant la jurisdicció administrativa ordinària, situació que el propi Constitucional ha deixat clar ara que és així.

Tot i això, i en virtut de la possibilitat que es promogués l’esmentat recurs d’empara ara desestimat, va ser la pròpia fiscalia la que va sol·licitar l’ajornament del judici mentre per altra banda demanava a consellers generals de la coalició governamental la possibilitat de modificar el Codi de procediment penal a través d’unes esmenes introduïdes en una llei de prevenció del blanqueig. La petició de suspensió va ser acollida pel Tribunal de Corts que ara, resolt via desestimació el recurs d’empara, decideix tirar endavant amb les qüestions prèvies. L’aute només estableix el reinici de la vista per al 2 de desembre pel que fa a les esmentades qüestions.

Una vegada plantejats els dubtes previs, la vista es tornarà a ajornar per tal que el tribunal pugui decidir el que cregui convenient o ho comuniqui a les parts. El seguiment del judici no es donaria ja fins al 2020. No obstant, el calendari establert és del tot provisional i es pot veure alterat en el moment que hi hagi un nou incident o una nova situació jurídica o de qualsevol mena que faci aconsellable endarrerir una mica més la vista per resoldre altres qüestions que puguin sorgir.

El fiscal general, Alfons Alberca, durant la jornada de represa del judici del 'cas BPA'.

Relacionat

La fiscalia promou canvis legals per poder ‘saltar-se’ sentències del Constitucional
-

Relacionat

Alerten del sorprenent i sospitós interès de l’administració per frenar el judici del ‘cas BPA’
El fiscal general, Alfons Alberca, durant la jornada de represa del judici del 'cas BPA'.

Relacionat

Doble acció judicial contra la no-abstenció del fiscal en el judici del ‘cas BPA’
-

Relacionat

El Tribunal de Corts es renta les mans en l’afer de la presumpta revelació de secrets en el ‘cas BPA’
-

Relacionat

Enèsima suspensió ‘sine die’ del judici del ‘cas BPA’, ara a petició del fiscal
-

Relacionat

Una nova petició de suspensió del judici del ‘cas BPA’ alerta el tribunal que pot estar delinquint
El fiscal general, Alfons Alberca, durant la jornada de represa del judici del 'cas BPA'.

Relacionat

El Consell Superior declina apartar el fiscal general del judici del ‘cas BPA’

Comentaris (1)

Trending