El Tribunal de Corts es renta les mans en l’afer de la presumpta revelació de secrets en el ‘cas BPA’

La sala que ha de jutjar la causa general transforma en una qüestió prèvia d’una vista sense data de represa la denúncia d’un processat que se li està vulnerant la intimitat i el secret a les comunicacions

-
-
El Tribunal de Corts ha decidit reconvertir en una qüestió prèvia la denúncia feta per un processat en la causa general del ‘cas BPA’ en relació amb les escoltes que figuren el sumari i que procedeixen d’un afer ja jutjat a Espanya i pel qual va ser absolt. L’exalt directiu de BPA ara demandant reclamava que s’extreguessin del sumari totes aquelles referències que es fan a ell a partir de la causa ja tancada a l’Estat espanyol i advertia que el tribunal pot estar cometent un delicte, el de revelació de secrets, si manté totes aquelles dades sobre la taula. La sala presidida per Enric Anglada, però, no pensa prendre cap decisió per ara malgrat que la petició s’ha tramitat sota l’emparada d’un procediment urgent i preferent.

El processat ja ha presentat un incident de nul·litat. És a dir, ha demanat al Tribunal de Corts que deixi sense efecte la seva decisió de tractar la qüestió en els dies previs a l’interrogatori que es faci als acusats en la causa general del ‘cas BPA’. Recorda en el seu escrit d’incident de nul·litat que ara mateix la represa de la vista oral està ajornada sine die i, mentrestant, la documentació on hi han converses seves que fins i tot la policia espanyola va descartar per no tenir cap interès, continua rodant per despatxos d’advocats i carpetes de processats.

Perquè formalment, l’acusació de vulneració de la intimitat que es fa va contra tots els processats, les seves defenses i la resta de parts que participen del procés. Però el Tribunal de Corts, enlloc de donar-li la urgència i la preferència que el procediment instat reclama, ha decidit reconvertir la petició en una qüestió prèvia més del judici, sense que ningú li ho demanés que ho fes. La demanda del processat se sustenta, entre altres, en una sentència del Tribunal Constitucional que ja va dictar, a demanda d’un altre exdirectiu de BPA, que aquelles escoltes sol·licitades en el marc d’una causa instada per una altra jurisdicció neixen i moren en aquella causa i no es poden traslladar d’una banda cap a l’altra.

Etiquetes

-

Relacionat

Una nova petició de suspensió del judici del ‘cas BPA’ alerta el tribunal que pot estar delinquint

Comentaris

Trending