El ‘Rambo de la Cerdanya’ reclamarà una indemnització a l’Estat quan es confirmi l'absolució

Martí Cots va passar deu mesos ingressat a la Comella perquè després el Tribunal de Corts, almenys en primera instància, l’hagi deslliurat de qualsevol càrrec

-
-
Martí Cots Saleta té intenció de sol·licitar una indemnització a l’Estat andorrà pels perjudicis soferts pel fet d’haver-se passat deu mesos a la presó sense que s’hagi pogut demostrar que hagués fet res mal fet al Principat. Almenys això és el que avala la sentència del Tribunal de Corts dictada fa unes setmanes, i que absol qui popularment es coneix com a ‘Rambo de la Cerdanya’. L’home va ser detingut el 23 de desembre de l’any passat en un hotel dels Cortals d’Encamp, un parell de dies després que hagués robat en un establiment hoteler de Masella. 

Al Principat se’l va acusar d’un delicte d’accés il·lícit en casa habitada i d’haver blanquejat diners pel fet d’haver usat diners suposadament sostrets a la Cerdanya per comprar armament i munició a Andorra. Però res de tot això s’ha pogut provat i el Tribunal de Corts va decidir absoldre Cots que, de fet, ja va ser posat en llibertat de manera provisional abans que es dictés la resolució. Segons fonts de l’entorn del conegut delinqüent ceretà -va néixer al nucli de Pi, a Bellver de Cerdanya-, quan es confirmi l’absolució l’home hauria demanat iniciar accions per obtenir una compensació. No obstant això, és més que probable que la fiscalia recorri la decisió. I haurà de ser la sala penal del Tribunal Superior qui confirmi allò sentenciat pel Tribunal de Corts.

Martí Cots està ingressat actualment al centre penitenciari de Perpinyà. L’alliberament decretat al Principat va ser una mena d’entrega encoberta, atesa l’euroordre dictada per Espanya pel robatori de la Masella i que no vinculava Andorra. El ‘Rambo de la Cerdanya’ va demanar deixar el Principat per França i allí l’esperaven els duaners, primer, i policia, després. La idea era poder-lo acabar lliurant a les autoritats espanyoles, però quan es va repassar les alertes actives es va descobrir que també se’l cercava en territori francès per un furt amb força a la Guingueta d’Ix (Bourg Madame). En un judici ràpid va ser condemnat a quatre mesos de presó per aquell furt. De fet, Cots habitualment s’ha pogut en un radi proper al seu lloc de naixement, sense tenir en compte les fronteres.

El 'Rambo de la Cerdanya' ha estat jutjat al Tribunal de Corts.

Relacionat

El 'Rambo de la Cerdanya', absolt a Andorra

Comentaris (4)

Trending