El 'Rambo de la Cerdanya', absolt a Andorra

El Tribunal de Corts considera que el conegut delinqüent català, que fa dies que va ser expulsat via França, no és culpable dels delictes de blanqueig i de furt amb força que li imputaven

El 'Rambo de la Cerdanya' ha estat jutjat al Tribunal de Corts.
El 'Rambo de la Cerdanya' ha estat jutjat al Tribunal de Corts.
El Tribunal de Corts ha absolt Martí Cots, conegut popularment com el 'Rambo de la Cerdanya' dels delictes de blanqueig i de furt a casa habitada pels quals se'l va jutjar fa tot just unes setmanes. La sentència s'ha donat a conèixer aquest dimarts, tot i que Cots ja fa dies que és fora del país, perquè va ser posat en llibertat i se li va dictar una ordre d'expulsió administrativa per deu anys. El conegut malfactor català, amb una llarga llista d'antecedents al seu país va optar llavors per sortir per la frontera francesa, on va ser controlat per la gendarmeria, ja també tenia comptes pendents amb la justícia gal·la.

A Andorra, Cots va ser detingut al desembre de l'any passat, quan s'allotjava a un hotel d'Encamp. Feia pocs dies que, aprofitant una sortida amb una educadora, s'havia escapat del centre psiquiàtric on estava ingressat a Lleida i havia tornat a delinquir. Concretament havia atracat l’hotel Alp, a Masella, on hauria aconseguit un botí d’uns 17.000 euros. Després, hauria fugit cap al Principat. Des de llavors i fins al judici, havia estat tancat a la Comella.

En el judici se li imputaven bàsicament dos delictes. El primer, per blanqueig, ja que la fiscalia entenia que les armes que havia comprat a un establiment especialitzat del país havien estat pagades amb els diners provinents de l'atracament a Masella. El segon, de furt amb força amb accés a casa habitada. En concret, se li imputava un intent de furt a un xalet d'Auvinyà, ja que, dos dies abans, havia anat a demanar feina a una masia propera.

Pel que fa al primer dels delictes, en el judici va quedar clar que Cots havia visitat en diverses ocasions una armeria del país per comprar armes. Va adquirir un fusell i una pistola de fogueig, a més de bales, que va pagar en efectiu. Per a la fiscalia, els diners havien de venir necessàriament de l’atracament a l’hotel català, però aquest punt, vista la sentència, no ha quedat, a l’entendre del Tribunal de Corts, prou acreditat.

En el segon dels delictes, al judici es va explicar que el ‘Rambo’ s’havia apropat durant la seva estada al país a una masia d’Auvinyà. Allà hauria parlat amb un dels treballadors per demanar-li feina i, després, si sabia on podia comprar armes. Dos dies després, a un xalet proper, algú hi va accedir forçant la porta, tot i que sense endur-se res. Tot i que des del ministeri públic es considerava que hi havia prou indicis per carregar-li el crim a Cots, els magistrats han entès que no hi havia prou proves.

Per tant, finalment, el Tribunal de Corts considera que cap dels dos delictes està provat i, per tant, se l'ha absolt. De fet, ja fa dies que el 'Rambo de la Cerdanya' no és al país perquè es va decretar la seva posada en llibertat i se'l va acompanyar cap a la frontera amb França. Allà, ha de respondre per un furt a la Guingueta d'Ix. Posteriorment, el que seria més normal és que fos entregat a les autoritats espanyoles en virtut de l’ordre de detenció europea dictada arran de l’atracament a Masella.

Cal tenir present, però, que el ‘Rambo de la Cerdanya’ ha estat tancat a la Comella més de deu mesos, des de la seva detenció el desembre del 2018 fins al seu alliberament controlat ara fa unes setmanes. Ara caldrà veure si des de la fiscalia es presenta recurs al Superior davant la sentència absolutòria. Si no es presenta recurs, o si aquest és desestimat pel Superior, la resolució seria llavors ferma i, llavors, hi hauria la possibilitat que, per part de la defensa, es plantegés demanar danys i perjudicis a l'Estat pels deu mesos que l'home va estar empresonat

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending