El PS exigeix al Govern que expliqui d'una vegada les avaries d'Andorra Telecom

Comentaris

Una de les seus d'Andora
Una de les seus d'Andora

El Partit Socialdemòcrata (PS) exigeix al Govern que expliqui d’una vegada per sempre quins són els motius que han provocat les diverses avaries que han afectat Andorra Telecom i han deixat desenes d’usuaris dels serveis de la parapública sense Internet o sense televisió. La formació, que ha entrat fins a set preguntes que l’executiu haurà de respondre oralment durant la propera sessió de control parlamentari, també es demana perquè el Govern es fa l’orni a l’hora de dir quan pensa comparèixer davant la comissió legislativa especial que analitza el ‘cas BPA’.

La consellera general Rosa Gil explica en la seva pregunta que “aquests darrers dies són contínues les queixes relacionades amb les disfuncions dels serveis d’Andorra Telecom. Sembla ser que les causes són diferents però la conclusió evident és que els usuaris no poden disposar correctament del servei contractat”. Per això demana al Govern si “pot explicar les raons que les avaries o els talls en els serveis que ofereix la parapública com ara la recepció d’Internet, els serveis de televisió o, fins i tot, la recepció de trucades telefòniques”. Gili també s’interessa pel procés participatiu del Pla Nacional de Salut 2020 i a la seva tramitació posterior i per les simulacions en relació a les pensions dels funcionaris.

De la seva banda, el president del grup mixt i líder parlamentari del PS, Pere López, s’interessa pel silenci del Govern sobre la seva hipotètica compareixença a la ‘comissió BPA’, pel retard en l’aprovació del pressupost per a l’exercici vinent i pel fitxatge d’una nova assessora al ministeri de Salut avançat per l’Altaveu. Respecte de la comissió que analitza la situació del sistema financer, López explicar que aquesta, creada “arran de la crisi amb l’entitat BPA, va acordar la compareixença del cap de Govern i dels ministres de Finances i Exteriors”. Segueix dient en l’escrit que recull la pregunta que “aquesta decisió va ser comunicada a principi d’octubre i -tot i haver estat recordada varis cops des de la comissió- el Govern no ha proposat encara cap data per la compareixença”. Per això, el parlamentari sol·licita saber “quines són les raons per les quals l’executiu es nega a comparèixer davant de la comissió especial”.

Retard en el pressupost

Quant a l’elaboració i tramitació del pressupost, el president del grup parlamentari mixt recorda que el fet que el Govern no hagi presentat els comptes per al 2016 en els terminis que marxa la llei, “esdevé un acte d’irresponsabilitat per part del Govern de DA que mostra alhora la seva incapacitat de gestió”. Després de recordar que aquesta situació de retard tan accentuat no s’ha donat mai “en els quasi vint anys d’aplicació de la llei”, es demana “per què creu el Govern que li és permès incomplir el marc legal en la tramitació d’una llei tan important com la del pressupost i si creu que aquesta ‘potestat’ es limita només a aquesta Llei o afecta també d’altres textos legislatius”.

López també fa referència a la incorporació avançada per l’Altaveu de l’ex-viceconsellera del govern basc Lola Ruiz Iglesias al ministeri de Salut. Exactament, el socialdemòcrata sol·licita “quin ha estat el calendari de les negociacions, quin és l’estat actual de l’esmentada (i presumpta) contractació i quines conseqüències organitzatives i econòmiques -entre d’altres- podria tenir la seva contractació”. Finalment, el conseller Gerard Alís s’interessa per l’estat en què es troba la tramitació del reglament regulador de la comissió de seguiment del pla de pensions de la Funció Pública previst a la Llei 23/2014, i per què encara no ha estat adoptat”.

Comentaris

Trending