El projecte que hagi de substituir ‘The Cloud’ ja no es farà fins la propera legislatura

El comú d’Andorra la Vella convocarà un concurs en breu per adjudica l'embelliment provisional els entorns de l’espai on hi havia d’anar l’edifici singular, que s’apuntalarà perquè pugui obrir-se

-
-
El projecte, el que sigui, que de forma definitiva hagi d’agafar el relleu del ja descartat ‘The Cloud’ no es farà en el que queda de legislatura. “No ho veurem plasmat”, ha afirmat el cap de Govern, Toni Martí, que manté que tant l’executiu com Andorra Telecom “defensarem que es construeixi un nou edifici”. El comú d’Andorra la Vella té previst convocar les properes setmanes un concurs per adjudicar l'embelliment dels entorns de la parcel·la. La millora permetrà una millor connectivitat de l’avinguda Meritxell amb Riberaygua i el Fener Bulevard.

La cònsol de la capital, Conxita Marsol, ha anunciat la convocatòria del concurs, per abans de Meritxell, just en la inauguració de les obres de remodelació de l’avinguda. Marsol ha celebrat que els treballs s’hagin dut a terme en els quatre mesos que es van establir. I ha agraït l’esforç de coordinació i organització de tots els actors que han intervingut en la realització de la millora urbanística de l’eix comercial. Ho ha fet acompanyada de pràcticament tots els integrants de la corporació d’Andorra la Vella i del nucli dur del Govern, amb Toni Martí al capdavant però també amb Jordi Cinca, Xavier Espot o Eric Jover. També hi havia una nodrida representació parlamentària i del comú d’Escaldes.

Marsol i Martí han anunciat algunes noves en relació a ‘The Cloud’. La cònsol ha tornat a remarcar que “és una pena” que no es tiri endavant el singular projecte i ha anunciat, primer públicament i després en declaracions als mitjans de comunicació, que la corporació ha arribat a un acord amb Andorra Telecom per tal que l’operadora cedeixi al comú el projecte de reordenació dels entorns perimetrals de l’espai on hi havia hagut l’antiga caserna de bombers i l’enderrocat edifici comercial de la companyia de telecomunicacions per tal de posar-lo ‘sobre la taula’ i que es puguin urbanitzar els espais i dotar-los d’una coherència global amb la zona. Això sí, la solució serà provisional.

S'inauguren les obres de remodelació de l'avinguda Meritxell celebrant el nivell d'organització i l'esforç fet per dur a terme els treballs en quatre mesos

Com provisional serà la reobertura de la parcel·la ocupada pel vell edifici d’Andorra Telecom. El cap de Govern, Toni Martí, ha confirmat les dificultats existents pel fet que es mantingui en aquell espai una planta soterrània que no es va enderrocar en el seu moment. L’indret s’apuntalarà adequadament per poder suportar el pes corresponent a un espai per a vianants. Quedarà una zona “oberta i diàfana” on no podran circular de cap manera els vehicles. I la façana de l’immoble que encara queda en peu i que està orientada cap a l’avinguda Meritxell també serà embellida degudament.

Martí ha deixat clar que el relleu que escaigui de ‘The Cloud’ “no el veurem plasmat” abans no s’acabi la legislatura actual, però que tant el Govern com Andorra Telecom “defensarem (que es faci) un nou edifici” i no ha entrat a valorar si podria ser algun altre dels projectes que es van presentar al concurs d’idees que formalment va guanyar l’equip tècnic liderat per Gerard Arias. Justament, sobre la recerca de responsabilitats i el balanç del fiasco comès amb ‘The Cloud’ el màxim responsable de l’executiu no s’hi ha volgut esplaiar perquè ha assegurat que, tot i que s’hi està treballant, es donaran “totes les explicacions” oportunes en seu parlamentària atès que diversos consellers generals han sol·licitat informació sobre la matèria.

Tot plegat, totes les valoracions, s’han dut a terme en l’acte inaugural de la remodelada avinguda. Amb la cònsol Marsol com a gran mestre de cerimònies i triomfadora de la reforma tot i “alguns trencaments de canonades que han esdevingut espectacles mediàtics”, la mandatària comunal, protagonista total, ha deixat clar que “ha valgut la pena” tots els esforços que s’han fet. Incloses, ha reconegut, algunes nits sense dormir. Ella tenia clar, ha afirmat, que la remodelació s’havia de fer alhora. De cop, perquè ningú se sentís agreujat. I igual com ha demanat la responsable d’Andorra Regenera, Maria Reig, ara el que cal és que els ciutadans s’esforcin en tenir cura del vial i el mobiliari urbà i els comerciants que inverteixin en millores en els seus negocis alhora que es reinventen.Marsol: “Clar que m’agradaria ser cap de Govern però estic segura que el principal candidat dirà que sí”

Amb el ‘triomf’ de les obres a la butxaca -fins i tot contra les previsions fetes per bona part del Govern, que la consideraven poc menys que una perillosa agosarada-, Conxita Marsol ha fet més punts per poder esdevenir candidata a cap de Govern. De fet, no ha negat que se l’hagi sondejat. Més encara, ho ha admès. Però també ha mantingut que acabarà el mandat comunal. No està del tot clar. Si Xavier Espot acaba declinant l’oferiment, Marsol molt probablement acabaria fent el pas. La cònsol, entre rialla i rialla, ha anat capejant les preguntes. I ha deixat clar, això sí, que “és clar que m’agradaria ser cap de Govern del meu país”. Però també ha afirmat que està convençuda que “el principal candidat dirà que sí”. I era clar que s’estava parlant d’Espot. El ministre d’Afers Socials, Interior i Justícia fa mesos que s’està posant a prova públicament. Però encara no ha acceptat la proposta que se li ha fet per activa i per passiva. El cap de Govern només s’ha referit al seu relleu de manera irònica, bromística, tot recordant que “cada dia estem més a prop” de trobar “candidat que no successor”. 

\'The Cloud\' passa del ministre del \'sí, segur\' al ministre del \'no ho sé pas\'

Relacionat

El PS exigeix saber fins l’últim cèntim d’euro què ha costat el fallit projecte ‘The Cloud’
-

Relacionat

La urbanització de l’espai deixat per ‘The Cloud’ topa amb un altre problema: la planta soterrada no enderrocada
-

Relacionat

Les explicacions dels tècnics sobre la desviació de ‘The Cloud’ no convencen Andorra Telecom
El cap de Govern, Toni Martí, elogia les virtuts de mossèn Ramon en presència d'alguns dels estadants d'AINA, en la tradicional visita governamental a la casa de colònies de Canillo.

Relacionat

Martí ja admet que alguns dels projectes legislatius en curs es poden quedar al calaix i reconeix errors a ‘The Cloud’
-

Relacionat

De ‘The Cloud’ a ‘The Clown’: de la riota al malestar i la preocupació

Comentaris

Trending