El pres fugitiu torna condemnat a la Comella i es revolta de nou 

La Batllia imposa sis mesos de presó ferma per la fuga avortada al reclús, que amenaça en tornar a la vaga de fam que ja havia secundat

-
-
El pres que dimarts a la tarda va protagonitzar la fugida del centre penitenciari que es va acabar avortant al cap de tres hores i mitja de detectar-se ja torna a ser a la Comella. Hi ha tornat com a pres condemnat en ferm. Per tant, ja no està al mòdul des del qual es va escapar. Això sí, el comportament no el canvia i només arribar a la presó ja va tornar a posar a prova els funcionaris d’Institucions Penitenciàries amenaçant de declarar-se en vaga de fam.

L’home, de 41 anys, va ser enviat cap a la Comella aquest dijous cap a les 8 de la tarda. Quatre hores abans havia estat posat a disposició judicial. La Batllia el va condemnar per la via ràpida a mig any -sis mesos- de presó ferma. És el màxim que li podia correspondre pel delicte de crebantament de condemna (que engloba també l’empresonament provisional o la detenció). Per aquest delicte, la pena prevista al Codi penal és d’un any com a molt. Però si el que es dicta és una ordenança penal, si hi ha un acord entre les parts per la via ràpida, la condemna més alta a imposar és la meitat del màxim.

Després de ser condemnat en ferm, l’home va tornar a la Comella. I poc després de ser ingressat segons fonts judicials al mòdul de penats ja va començar a amenaçar en declarar-se en vaga de fam. El pres ja va ser un dels interns provisionals que fa unes setmanes van secundar un dejuni per reivindicar diverses millores, relatives al menjar, a la higiene o a la comunicació amb l’exterior. En principi, el conat d’incident s’hauria d’avortar. Però sense cap mena de dubte, segons les fonts, hi ha certa tensió amb l’home, que haurà d’afegir als sis mesos ferms -és a la presó des del 10 de juny- el que li escaigui pel cas que inicialment el va portar a la detenció: furts amb força un d’ells, suposadament, en casa habitada.

L’ara condemnat per la fugida va ser arrestat a l’altura del pont del Prat Salit dimarts poc abans de les 9 de la nit, dins del riu. Va ser traslladat a l’hospital inicialment perquè es comprovés que el salt a l’aigua i tampoc l’estona que va estar a l’exterior, al carrer, no li havien causat cap lesió ni dany. Com que això va ser així, ben aviat va ser traslladat cap al despatx central de la policia. Més tard tornaria al centre hospitalari per ser sotmès a una revisió forense per calibrar l’estat de la seva salut mental. No va ser fins la tarda d’ahir que va passar a disposició judicial i va ser condemnat.

Etiquetes

L'única ocupació que se li ha conegut els darrers temps: venedor ambulant a la parada d'herbes medicinals d'un germà seu.

Relacionat

Addicte a robar
-

Relacionat

Les alarmes perimetrals no van sonar en el moment que va fugir el pres
-

Relacionat

El pres fugitiu va sortir al pati amb més roba de la normal per evitar l’efecte de les concertines
-

Relacionat

La fugida del pres no es va detectar fins que no es va anar a tancar el pati
El moment de la detenció del pres, a punta de pistola.

Relacionat

La policia deté el pres fugitiu després de llançar-se al riu a Santa Coloma
-

Relacionat

Enxampat a Santa Coloma el pres fugat

Comentaris

Trending