El MoraBanc debuta amb derrota al Top-16 de l'Eurocup

Els andorrans cauen a la pista del Joventut en un partit que han dominat fins al darrers 30 segons (90-87)

Musli intenta taponar el tir d'Omic.
El Morabanc Andorra ha debutat al Top-16 de l'Eurocup amb una derrota a la pista del Joventut de Badalona. Els andorrans han estat molt inspirats en el primer quart i a la resta del partit han intentat gestionar el seu avantatge tot i que els locals han cregut fins al final en una remuntada que ha arribat en un darrer quart molt dolent dels andorrans. La Penya continua imbatut a casa en l'Eurocup.  L'equip andorrà s'enfronta dissabte al Baxi Manresa en el partit que ha de confirma la seva presència a la pròxima edició de la Copa.

L'inici del MoraBanc ha estat absolutament espectacular amb un primer quart per emmarcar, semblant al del partit de la pista de l'Ulm, amb un gran joc col·lectiu, 7 triples i 32 punts en 10 minuts per 16 de la Penya. Un començament esperançador però encara quedava feina a fer perquè quedava molt partit i els locals no estaven disposats a rendir-se. Dimitrijevic i Zizis han començat a carburar i a escurçar diferències.

Els triples andorrans ja no entraven tan fàcilment i per acabar-ho d'adobar Sy ha estat expulsat per dues tècniques. Malgrat això i algunes decisions arbitrals com ara els tres segons xiulats en dos atacs a Musli i a Llobet s'arribava a la mitja part amb dotze punts de marge pel MoraBanc (36-48).

El tercer quart arrencava amb un parcial de 7-0 per la Penya però els homes d'Ibon Navarro continuaven amb un petit avantatge al marcador (47-54) tot i els esforços verdinegres i alguna decisió arbitral com una tècnica a Hannah quan era falta personal del rival. Els badalonins més agressius i amb Prepelic inspirat i molt revolucionat posaven el marcador en un ajustat 58-64 que es posaria a l'inici del darrer quart en un 58-70 amb dos triples de Walker.

La Penya es posava a set punts (70-77) a manca de cinc minuts, una eternitat. Els nervis han fet acte de presència i Todorovic i Prepelic se les han tingut i el jugador andorrà ha rebut una antiesportiva. Els locals continuaven intentant la remuntada a cavall dels encerts de Zisis, que ja portava 19 punts, mentre que Walker mantenia les diferències (74-81).

Tyson Pérez fallava dos tirs lliures i la Penya, superior en els rebots ofensius, es posava a dos punts (80-82) per empatar a 82 a falta d'una mica més d'un minut per al final. Quan faltaven 31 segons pel final, la Penya es posava per primer cop per davant (87-84) aprofitant la feblesa defensiva andorrana i la mala selecció de tir en els atacs. Llobet fallava dos tirs lliures i Prepelic n'encistellava un. A 8 segons pel final un 2 1 de Walker deixava el resultat en 87-86 i la Penya sense Prepelic i Zisis, eliminats per cinc personals. Harangody anotava dos tirs lliures (90-87) a 6 segons pel final. Llobet ha fallat l'últim triple. Un pèsim final del partit ha condemnat el MoraBanc.

El Baxi Manresa, rival dissabte del MoraBanc Andorra a la Lliga Endesa s'ha imposat a l'Estrasburg per 92-68 en partit de la Champions.

FITXA TÈCNICA

JOVENTUT (90): Buford 4, Prepelic 6, Zisis 19, Omic 16, Harangody 16, -cinc inicial-, Dimitrijevic 11, López-Arostegui 4,  Morgan 12,  Kanter2, i Ventura 0.

MORABANC ANDORRA (87): Hannah 10, Todorovic 9, Massenat 3, Sy 10, Musli, 7 -cinc inicial-, Krampelj 0, Pérez 5, Llovet 4, Walker 26, Jelinek 7, i Senglin 6.

Àrbitres: Zamojski, Jakub i Juras.

Parcials: 16-32, 20-16, 22-16, 32-23 (90-87)