El Govern vol estendre a tot el país els educadors del carrer

Filloy defensa que aquesta figura ajudarà a conèixer de primera mà les necessitats dels joves amb dificultats

Un instant de la reunió de la taula permanent.
Un instant de la reunió de la taula permanent.

El Govern aposta per potenciar la figura de l’educador de carrer arreu del país. Així ho ha traslladat el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, als membres de la Taula Permanent de la Joventut. Per a l’executiu impulsar aquesta figura és clau per poder conèixer de primera mà les necessitats dels joves amb dificultats.

Filloy ha presidit per primer cop aquesta taula, formada per representants del ministeri i pels consellers comunals amb competències en matèria de joventut. Durant la reunió, ha expressat la necessitat de potenciar la figura de l’educador de carrer arreu del país, així com de reforçar-la en les parròquies que ja l’han impulsat. “Això ens permet tenir un primer filtre molt important per reconduir o veure la situació d’alguns joves directament en el seu dia a dia”, ha explicat.

En aquest sentit, Filloy ha volgut posat en relleu que el ministeri que encapçala considera “imprescindible” establir l’educador de carrer a totes les parròquies “perquè és la primera porta que ens permet veure les dificultats que tenen els joves”. El ministre entén que la taula permanent és essencial per aquest projecte, ja que permet coordinar les polítiques en aquest àmbit entre els comuns i el Govern.

“Aquestes són polítiques transversals que hem de mirar de coordinar en aquesta Taula”, ha afirmat. De fet, durant la trobada Filloy ha exposat els resultats de l’Informe de la Joventut a Andorra, elaborat pel Moviment Jove, que ha de servir de guia a l’hora de desenvolupar projectes adreçats a la joventut. 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending