El Govern recomana a les empreses teletreball i donar vacances per lluitar contra el coronavirus

L’executiu considera important reduir l’acumulació de persones als centres de feina per mirar de rebaixar el risc de contagi

Jordi Gallardo, durant la compareixença davant els mitjans.
Jordi Gallardo, durant la compareixença davant els mitjans.

El Govern ha recomanat a les empreses del país que apostin pel teletreball o bé per donar vacances als seus empleats per intentar reduir la concentració de persones als centres de feina. Així els ha transmès als representants dels diferents sectors econòmics durant la reunió que ha mantingut aquesta tarda per abordar la crisi del coronavirus. La trobada també ha servit per abordar altres problemàtiques econòmiques, com ara la davallada dels ingressos conseqüència de la baixada d’activitat provocada per l’expansió del Covid-19 als països veïns.

El ministre d’Economia, Jordi Gallardo, ha comprovat de primera mà com la crisi provocada per la malaltia està deixant sentir els efectes al país. Per ara, més a nivell econòmic que no pas sanitari. Tot i això, des de l’executiu es vol “preveure una situació de reduir el possible risc”. Així, es considera que seria interessant que aquelles empreses que pugui intentin aplicar fórmules perquè els empleats puguin treballar des de les seves llars o, si no pot ser, avançar dies de vacances.

L’objectiu és intentar reduir el nombre de persones que van presencialment als centres de treball, com a mesura que pot ajudar a preveure l’expansió del virus si aquest acaba arribant de forma important al país. “Ara mateix tenim una situació tranquil·la però pot evolucionar i és important evitar situacions de risc”, ha comentat Gallardo. Per això ha tramès als representants empresarials una guia (annexada en aquest article) i ha escoltat les reivindicacions. El titular de Presidència i Economia s'ha compromès a donar resposta en dos o tres dies. La idea seria passar el cap de setmana. Però si les urgències collen, les reunions es mantindran en qualsevol moment. Les agendes seran flexibles, ha recordat Gallardo.

El responsable ministerial no ha volgut avançar cap de les mesures sol·licitades per la patronal i que després la pròpia CEA ha fet públiques i davant la situació de control sanitari actual que viu el país ha fet una crida a la calma. Gallardo ha assegurat que els empresaris li haurien assegurat que d'entrada els productes de primera necessitat, com els aliments i els fàrmacs, estan garantits. I que és cert que hi ha alguns materials de la construcció o alguns productes concrets del 'retail' de la moda que procedeixen habitualment d'Itàlia i l'arribada dels quals ara per ara pateixen un retard. També ha explicat el ministre que en els casos de productes en què la ruptura d'estocs és global, com els gels hidroalcohòlics o les mascaretes, és cert que són més difícils de trobar però que per les situacions de necessitat extrema n'hi ha.

Documents

Comentaris (19)

Trending