El gos que es va abalançar i ferir una menor va portar “el morrió posat en tot moment”

L’animal, de raça potencialment perillosa, estava degudament xipat i els seus propietaris disposaven de la preceptiva assegurança

Els fets van succeir el 4 de gener al rec de l'Obac.
Els fets van succeir el 4 de gener al rec de l'Obac.

El gos de raça potencialment perillosa que el 4 de gener, al rec de l’Obac, es va abalançar damunt d’una nena de dos anys causant-li tot un seguit de ferides, sobretot al rostre i al cap, no anava lligat però sí que duia el morrió posat. Així ho va constatar la policia i ho van reflectir també els banders en l’informe que va derivar en la proposta de sanció ja acordada i executada pel departament d’Agricultura.

Els fets van succeir el 4 de gener i van obligar la mare a portar la menor a l’hospital perquè l’atenguessin i li fessin les cures pertinents derivades de les ferides patides. L’endemà va formalitzar una denúncia davant la policia, encara que agents del cos van ser però coneixedors dels fets poc després de succeir perquè se’ls va comunicar telefònicament, i el 7 de gener, també per telèfon, es va denunciar la situació als banders.

Degut a la darrera comunicació, la dels banders, un agent d’aquest cos va acudir a identificar l’animal i la seva propietària a la zona dels edificis Jovial el 8 de gener. Davant de tot això, es va poder comprovar que l’animal estava degudament xipat i que els seus propietaris disposaven de l’assegurança preceptiva. El que no estava era inscrit al registre andorrà d’animals de companyia.

Com ja va avançar l’Altaveu, per tot plegat, des del departament d’Agricultura es va acabar imposant una sanció de 2.000 euros als propietaris del gos per dues faltes: una de greu, consistent en dur l’animal deslligat (1.940 euros); i una altra de lleu, la referida a la manca de registre (60 euros). La resolució governamental només avalua les infraccions referides a la llei de tinença d’animals, en cap cas va entrar a valorar els danys causats per l’animal, que s’haurà de dilucidar, si escau, per la via penal.

Comentaris (4)

Trending