El cribatge neonatal de malalties metabòliques i endocrinopaties serà gratuït

La CASS aprova l'entrada del programa hospitalari en la cartera de serveis de finançament públic.

-
-
El consell d’administració de la CASS ha aprovat aquest dimarts, la Inclusió del programa hospitalari de cribratge neonatal de malalties metabòliques i endocrinopaties en la cartera de serveis de finançament públic. El cribatge serà gratuït. L'objectiu és detectar, diagnosticar i tractar precoçment algunes malalties. Són tras­torns genètics i/o endocrins molt poc freqüents però que po­den estar presents al naixement, encara que el nadó no en presenti símptomes. Gràcies al diagnòstic i abordatge precoços, es canvia radicalment la qualitat de vida d’aquests nadons i de les seves famílies.
 

Durant la reunió, la  defensora de l’afiliat ha presentat  la seva missió així com les accions
realitzades durant el darrer any. Es destaca la importància d’aquesta figura i es continuarà potenciant aquest canal de contacte dels afiliats com a millora del procés d’atenció als assegurats. En aquest sentit, s'ha decidit crear accions de comunicació per potenciar la figura de la defensora.

El consell ha aprovat la licitació d’un concurs públic nacional per la contractació de material de xarxa i de la seva implementació. Amb aquest concurs, es vol fer front a l’augment de les gestions telemàtiques.

Etiquetes

Comentaris

Trending