El Consell d'Europa considera que el salari dels menors no és just

L'organisme publica les conclusions anuals sobre l'acompliment de la Carta Social

-
-
El Consell d'Europa ha publicat aquest dimarts el seu informe anual sobre l'acompliment de la Carta Social Europea. El text inclou els 37 Estats membres i, en el cas d'Andorra, s'adverteix que el salari mínim dels treballadors joves no és just. 

L'informe també considera que els complements dels menors no són els adequats. Destaca els esforços del Govern per augmentar el salari mínim però considera que encara són insuficients, també en els cas dels adults ja que hauria d'arribar al 60% del salari mitjà. El comitè europeu dels drets socials conclou que Andorra incompleix l'article 7 de la Carta Social.

Un altre article on es detecta un incompliment és el 31 que fa referència al dret a l'habitatge. L'informe detalla que la llei andorrana no prohibeix els desnonaments a l'hivern i que la legislació interna no assegura una indemnització en els casos d'expulsió il·legal.

El document (elaborat en base a les respostes enviades per Andorra l'octubre del 2018) conclou que, després d'analitzar el compliment per part del Principat dels articles que concerneixen aquests temes, es pot afirmar que compleix amb 23 de les disposicions avaluades i, en canvi, no hi ha conformitat en les altres dues ja esmentades.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending