El conductor de la furgoneta que 'la va liar' embriac a Príncep Benlloch s'estarà quinze dies a la presó

Comentaris

El conductor de la furgoneta que \'la va liar\' embriac a Príncep Benlloch s\'estarà quinze dies a la presó
El conductor de la furgoneta que \'la va liar\' embriac a Príncep Benlloch s\'estarà quinze dies a la presó

L’escarment li durarà com a mínim quinze dies. L’home que just ara fa una setmana va muntar un bon ‘pollastre’ a l’avinguda Príncep Benlloch en conduir una camioneta amb un índex elevat d’alcoholèmia i endur-se per davant un vianant que pretenia accedir al seu vehicle no només s’estarà un bon temps sense poder posar-se al volant. Fins la setmana que ve no recobrarà la llibertat. L’home, de 38 anys, s’haurà passat les vacances de Setmana Santa a la presó. I és que finalment, la Batllia li va imposar quinze dies d’empresonament com a conseqüència d’un seguit d’infraccions comeses la tarda de dijous de la setmana passada quan circulava amb un vehicle professional.

El capítol final es va viure a l’altura del comú d’Andorra la Vella, quan es va aconseguir que l’home es detingués després d’haver estampat un vianant contra la paret uns metres abans. A l’altura del número 53 de l’avinguda Príncep Benlloch va envestir una persona no resident de 35 anys que arran del xoc, que el va projectar contra un ciclomotor, primer, i contra la façana d’un immoble proper, després, va patir ferides de diversa consideració que el van obligar a estar en observació al centre hospitalari.

A Príncep Benlloch, el conductor de la furgoneta va col·lidir contra el vianant quan intentava entrar al seu vehicle estacionat a la zona, un Peugeot 207 matriculat a Espanya. Arran d’envestir l’home, el conductor de la camioneta Mitsubishi Canter andorrana també va ocasionar desperfectes al ciclomotor contra el qual va estampar el vianant i a un altre turisme també estacionat, un Mazda CX5. Malgrat envestir una persona i topar amb diversos automòbils aparcats -diverses fonts han assegurat que els cotxes danyats a la zona de Príncep Benlloch no van ser els únics i que en un trajecte des de Santa Coloma hi hauria hagut altres vehicles que també haurien patit desperfectes arran de la conducció ‘poc diligent’ del camioner-, el conductor de la furgoneta va intentar escapolir-se. Però no ho va aconseguir.

Quan se li va cridar l’alto i se’l va fer baixar de la camioneta, l’home resident de 38 anys va al·legar haver patit alguna dolença. Per evitar mals majors se’l va conduir a l’hospital i va quedar ingressat també en observació. Les analítiques de sang van confirmar la seva ‘principal dolença’. Un índex de 2,54 grams d’alcohol per litre de sang. Un cop refet del ‘malestar’, poc abans de les 10 de la nit de dijous de la setmana passada, l’home va quedar formalment detingut. 

L’endemà, divendres, va passar a disposició judicial. I el batlle de guàrdia, entre altres coses, va valorar el fet d’haver patit un accident amb ferits -lesions per imprudència-, però a més a més el fet, també, d’haver donat positiu per alcoholèmia. I no qualsevol positiu. En tractar-se d’un conductor professional -és a dir, algú que de forma habitual i per raó de la seva feina condueix-, el límit màxim d’alcohol en la sang que pot donar és de 0,20 grams per litre. Per tant, multiplicava per gairebé 13 el nivell màxim que podia experimentar. A més, se li va aplicar l’agreujant (el delicte) d’omissió del deure de socors. Tot plegat va comportar que des de la tarda de divendres de la setmana passada l’home estigui internat al centre penitenciari. I encara li queda més d’una setmana. La mesura privativa de llibertat dictada i que ha de complir a la Comella és de quinze dies.

Comentaris

Trending