El comú d’Encamp atribueix a “un error humà” l’estat gelat de la gespa de Prada de Moles

Des de la corporació lamenta que l’empresa de manteniment del rec del camp no avisés que divendres a la tarda anava a fer proves, ja que “se’ls hagués dit que no perquè venia una nit amb temperatures sota zero”

El recinte de Prada de Moles serà l'escenari del partit.
El recinte de Prada de Moles serà l'escenari del partit.

El comú d’Encamp ha atribuït a “un error humà” el fet que la gespa del camp de Prada de Moles estigués en males condicions aquest diumenge per a la disputa del duel que l’FC Andorra va perdre contra l’Espanyol B. Des de la corporació s’ha explicat que l’empresa responsable del manteniment del rec no va avisar que anava a fer proves amb la maquinària el divendres a la tarda, fet que va provocar que la superfície del terreny de joc estigués gelada. De fet, el problema encara persisteix i ara s’està analitzant com es pot desglaçar l’herba sense fer-la malbé.

El partit, que va acabar amb la primera derrota en lliga dels tricolors des que juguen les instal·lacions encampadanes (0-3), va estar marcat pel mal estat del terreny de joc. En concret, moltes zones presentaven capes de gel que dificultaven la pràctica de l’esport, amb contínues relliscades dels jugadors de tots dos equips. En la roda de premsa posterior, el tècnic de l’Andorra, Gabri Garcia, no va amagar l’enuig amb la situació, tot demanant al comú, responsable del camp, que “ha d’estar més atent” perquè “estem en una categoria seriosa”. També va exigir que “hem de millorar aquestes coses i que no torni a passar”.

Des del comú, s’ha recordat aquest dilluns que el manteniment del rec de Prada de Moles està gestionat per una empresa externa i que, normalment, quan ha de fer alguna intervenció s’avisa prèviament als responsables del departament d’Esports. En aquesta ocasió, però, no va ser així. Sense informar a la corporació, els operaris van anar divendres a la tarda al camp i van fer les proves, que van deixar el terreny de joc amb aigua que, de seguida, amb les temperatures sota zero que es van registrar la matinada de dissabte, es va gelar. Fonts del comú consultades per Altaveu han deixat clar que “si el departament arriba a saber que hi anaven, se’ls hagués dit que no ho fessin perquè venia una nit amb molt de fred”.

El problema, a més, és que el camp encara presenta zones glaçades. Des del comú s’està avaluant ara quina és la millor forma de desfer-lo sense que la gespa es faci malbé. S’espera que els propers dies es pugui solucionar la situació.

Fonts de la corporació atribueixen el que ha passat a un “error humà” i a un “infortuni”. També s’ha volgut deixar clar que “fins ara” no s’havia produït un fet similar i, sobretot, que “no tornarà a passar”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending