El comú de la Massana demana als comerciants que posin recipients per llançar els guants d’un sol ús

La corporació lamenta que s’estan trobant molts d’aquests elements tirats al carrer o, fins i tot, a camins o senders, amb el risc que això comporta pel medi ambient

Guants llançats al terra en un camí rural de la Massana.
Guants llançats al terra en un camí rural de la Massana.

El comú de la Massana ha fet una crida a evitar llençar els guants d’un sol ús que s’utilitzen com a mesura de precaució per evitar el contagi del coronavirus al terra de la via pública. Per això, la corporació ha demanat als establiments comercials que instal·lin un recipient on es puguin tirar un cop se surti de la botiga.

Des dels equips de neteja s’ha detectat els darrers dies que, a banda de l’increment de feina que ja suposa el fet d’haver de desinfectar els carrers, també els està donant més treball de l’habitual el fet d’haver de recollir els guants que s’han llançat a la via pública. Per això, la cònsol menor, Eva Sansa, ha volgut remarcar la necessitat de ser cívics a l’hora de desfer-se d’aquests elements.

“Entenem que es tracta de guants molt lleugers i això fa que surtin volant”, ha advertit la mandatària comunal. Per això, s’ha decidit “manar als establiments comercials que facilitin als seus clients un recipient perquè els dipositin abans de sortir”.

Des del servei de neteja, s’ha volgut fer una apel·lació al civisme. De fet, es lamenta que hi ha ocasions en què els guants no s’han llançat només al carrer, sinó, fins i tot, a camins o senders de la parròquia. “Penso que a cap ciutadà li agrada veure brutícia que, a més, comporta un perjudici pel medi ambient”, ha comentat la cònsol menor, que ha avançat que “intentarem que els equips puguin arribar a tots els punts”, tot i advertir que “la parròquia és molt extensa” i, per això, “necessitem la responsabilitat dels ciutadans”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending