El comú de Canillo acaba reclamant 26.411 euros a l’antic cap de circulació

L’agent despatxat després que la Batllia el condemnés per la via ràpida per apropiació indeguda amb abús de confiança en l’àmbit de la funció pública va quedar-se diners el 2016, el 2017 i el 2018

Un dels vehicles del servei de circulació del comú de Canillo.
Un dels vehicles del servei de circulació del comú de Canillo.
L’home que va ser detingut el 16 de novembre acusat de quedar-se diners procedents de les multes imposades pel servei de circulació de Canillo hauria actuat de forma delictiva des que va arribar a la direcció del servei. Així s’evidencia a partir de l’escrit enviat per la corporació canillenca a la Batllia i pel qual, finalment, s’acaba reclamant, exactament, 26.411 euros, que són els diners dels quals l’antic cap de circulació comunal s’hauria quedat.

Les fonts judicials consultades han explicat que els darrers dies, dins del termini concedit per la batlle que va instruir la causa derivada d’una denúncia formulada pel propi comú, responsables comunals canillencs han fet arribar la petició formal que reclamen en el marc de l’execució de la sentència imposada a l’home com a responsabilitat civil, i que correspon als danys causats al comú de Canillo, que no són cap altres que els diners que es va quedar i que hauria d’haver ingressat als comptes públics.

Segons les fonts consultades, entre els mesos del 2016 que ja va exercir com a cap de circulació i tot el 2017, l’home es va apropiar de 12.824 euros. A aquesta quantitat cal sumar-li la que el comú ha pogut acreditar derivada de les sancions que l’home es va quedar durant el 2018, just fins al moment que se’l va detenir. En aquest cas, i durant els deu mesos i mig de l’any passat el condemnat per apropiació indeguda amb abús de confiança en l’àmbit de la funció pública es va quedar, segons els càlculs comunals, 13.587 euros. Tot plegat, per tant, els esmentats 26.411 euros.

L’antic cap de circulació de Canillo, que feia una pila d’anys que era agent de la mateixa corporació, va ser detingut el 16 de novembre i jutjat per la via ràpida dos dies després. Se’l va condemnar a tres mesos ferms de semi-llibertat -és a dir, obligació de dormir a la presó i passar-hi aquelles hores que no hagués d’anar a treballar sempre que acredités un contracte laboral-, a abonar una multa de 4.000 euros, i a la inhabilitació per exercir en la funció pública. A banda, també ha de satisfer la responsabilitat civil, que és igual al que el comú pugui acreditar -i la Batllia avali- en relació al forat causat per l’apropiació.

-

Relacionat

El ‘forat’ generat pel cap de circulació de Canillo s’eleva ja a 25.000 euros
Un dels vehicles del servei de circulació del comú de Canillo.

Relacionat

El comú de Canillo convenç el número 2 dels urbans perquè dirigeixi el servei de circulació
-

Relacionat

Sense feina al comú (de Canillo) i a dormir (com a mínim) tres mesos a la presó
-

Relacionat

Canillo analitza el cobrament de multes de circulació anterior a la posada en marxa del sistema informàtic
-

Relacionat

El cap dels urbans de Canillo s’hauria apropiat d’uns deu mil euros, sobretot d’ençà del febrer
Un dels vehicles del servei de circulació del comú de Canillo.

Relacionat

Detingut el cap del servei de circulació de Canillo acusat de quedar-se diners de multes

Comentaris (1)

Trending