Canillo analitza el cobrament de multes de circulació anterior a la posada en marxa del sistema informàtic

El comú pretén aclarir si abans de l’octubre de l’any passat i des que el fins ara cap del departament condemnat per apropiació indeguda va esdevenir responsable hi va haver més anomalies

-
-
El comú de Canillo està analitzant la gestió i el cobrament de multes per part del servei de circulació en l’etapa prèvia a la posada en marxa de l’actual sistema informatitzat de comptabilitat i gestió tributària. L’anàlisi se centra en el temps que feia que era cap del departament l’agent que va ser detingut divendres a primera hora de la tarda i que diumenge va ser condemnat per la via ràpida per apropiació indeguda de béns públics amb abús de confiança.

L’arrestat i condemnat -alhora que inhabilitat- feia uns dos anys que era el màxim responsable del servei i, per tant, era el responsable final i únic de la gestió de les sancions imposades pel departament. El sistema informàtic que ha permès detectar el frau, però, es va posar en marxa l’octubre de l’any passat, i encara que el volum més clar i notori de ‘desaparició’ de diners s’hauria advertit des del febrer passat, la corporació ha decidit avaluar amb detall tots els cobraments anteriors a l’octubre del 2017 i des que el treballador inhabilitat va ascendir a la màxima responsabilitat dins d’un servei en què treballava des de fa ben bé tres lustres. Fins l’octubre de l’any passat tot el procés es feia manualment, amb talonaris de paper.

El comú també ha d’analitzar la situació laboral de l’home. I aquest dimecres, que la corporació canillenca celebra sessió ordinària de consell de comú, es podria aclarir una mica més la posició de l’agent detingut, que està clar que com a mínim no podria continuar al departament de circulació degut a la inhabilitació judicial. Fonts coneixedores del cas, però, han indicat que l’home no tindria intenció de continuar treballant a l’administració parroquial canillenca. Andorrà de 42 anys, era, per norma general, una persona ben vista entre el personal i de plena confiança dels actuals mandataris comunals. Els fets succeïts haurien portat l’home a decidir canviar d’aires per la pròpia incomoditat de la situació.

D’altra banda, no es descarta del tot -encara que no hi ha cap decisió presa al respecte-, que una vegada feta l’anàlisi acurada de tota la gestió dinerària relacionada amb les sancions imposades pel servei de circulació, els responsables comunals avaluïn altres eventuals possibles anomalies que hauria pogut cometre el fins fa poc cap del departament. Els darrers dies han sorgit dubtes sobre una altra de les competències exclusives que tenia delegades el condemnat per ordenança penal: la gestió dels vehicles que es retiren de la calçada, algunes vegades abandonats pels seus propietaris, i que es quedaven dipositats en instal·lacions comunals.

El relleu

El comú de Canillo també haurà de procedir, amb certa celeritat, a reorganitzar el servei. Diverses fonts han destacat que arriba l’època de més complexitat per a un servei de circulació com el canillenc, amb la temporada alta turística a la parròquia i les dificultats circulatòries sovint inherents a les nevades. Les fonts consultades han recordat que l’oficial que estava jerarquicament immediatament per sota del cap de servei hauria superat les proves per esdevenir agent de policia -proves a les quals al seu dia també es va presentar el fins ara responsable del servei- i gairebé amb tota la probabilitat deixarà la corporació canillenca.

-

Relacionat

El cap dels urbans de Canillo s’hauria apropiat d’uns deu mil euros, sobretot d’ençà del febrer
Un dels vehicles del servei de circulació del comú de Canillo.

Relacionat

Detingut el cap del servei de circulació de Canillo acusat de quedar-se diners de multes

Comentaris

Trending