El camí on va morir un gos d'un tret forma part de l'anella verda de la Massana

Comentaris

El camí on fa una desena de dies va morir un gos pel culpa d’un tret forma part de l’anella verda de la Massana, està degudament senyalitzat i el propi comú de la parròquia l’inclou en el mapa de camins de les Valls del Nord. El recorregut està adreçat a caminants que no cal que siguin molt experimentats. Tot i això, als propietaris de l’animal se’ls ha assegurat que és una zona de caça i, per tant, no hi ha res a fer. 

Exactament és un camí senyalitzat enmig d’una muntanya on hi tenen accés els caçadors. No tindrien res a fer, exactament, ni el comú, que l’únic que farà és intensificar la vigilància preventiva que habitualment ja fa, ni la policia, la investigació de la qual “no ha experimentat avenços”. El col·lectiu animalista Laika ja està al corrent de la situació i el fet s’està fent circular, com a mínim, amb dues motivacions: una, per si d’aquesta manera es descobrís l’autor del tret; l’altra, per alertar dels perills que hi pot haver, també, en aquest tipus de camins.

Els propietaris del can es plantegen promoure una iniciativa a través de la plataforma ‘change.org’ demanant que es protegeixin camins com el de les Marrades. Carina Vigna, a més, ha ressaltat el fet que en cap tram del recorregut, que fa tot sovint d’ençà que viu al Principat, fa uns cinc anys, no hi ha cap rètol que avisi de la probable presència de caçadors. De fet, es tracta d’un lloc transitat per excursionistes i, a més, que enllaça en circuits de BTT de Vallnord. Mai no hi havia hagut cap incidència d’aquestes característiques. Ni més lleu però de la mateixa naturalesa, tampoc.

Els amos del gos estan convençuts que es va tractar d’una negligència d’un caçador. Segons Vigna, “ha estat una negligència del caçador per disparar sense estar segur d’allí on donaria; si va arribar a veure on disparava em semblaria una vergonya brutal”. Assegura la propietària que no creu que tingui res a veure amb el seu gos en concret, és a dir, que algú li volgués cap mal. El marit de la dona transitava a pocs metres rere l’animal. Hauria sentit el tret, el crit que va deixar anar la bèstia i com, a l’acte, queia estabornit. El tret li hauria tocat al pit.

Comentaris

Trending