Vilarrubla inaugura la Jornada de les Ciències amb la participació de 160 alumnes

Es fa en format virtual i la temàtica és la ciència i la salut amb una conferència de la científica Pilar Mateo

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. SFGA

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha inaugurat la XX Jornada de les Ciències, que enguany se celebra en format telemàtic. Vilarrubla ha destacat que en un curs tan “marcat per l’excepcionalitat provocada per la crisi sanitària de la Covid-19, el tema escollit no podia ser altre que la ciència i la salut”, donant així continuïtat a la temàtica ja encetada en la darrera edició. Enguany compta amb la participació de 160 alumnes i 12 professors dels tres sistemes educatius.

La titular de la cartera d’Educació s’ha mostrat satisfeta de la consolidació de la jornada que, ha recordat, va néixer ara fa 20 anys com un projecte per “teixir lligams entre alumnes i professors i aprofitar les sinergies que se’n desprenguessin” 

La jornada inclou sempre la visita d’un especialista en el tema escollit. La d’aquesta 20a edició serà Pilar Mateo, reconeguda científica en el camp de la química i emprenedora en el compromís social que figura entre les 10 dones científiques més prestigioses d’Espanya. La conferència, titulada 'Emprendeduría, ciencia y compromiso social', se centrarà en l’ús de la tecnologia per combatre els vectors de malalties endèmiques, especialment en països amb un important nivell de pobresa.

Com sempre, a banda de la xerrada de l’especialista, la Jornada de les Ciències també inclou diferents tallers i treballs d’investigació proposats per professors i relacionats amb les matemàtiques, la biologia, la física, la química o la biologia, entre altres. Els tallers, donades les mesures de prevenció dictades per evitar el propagació de la Covid-19, es faran també de manera telemàtica durant aquest dimecres al matí.

Finalment enguany se celebra paral·lelament la 4a trobada de joves científics, en què participen 103 alumnes de 8 centres escolars – Escola Andorrana de 2a Ensenyança d’Ordino, Escola Andorrana de 2a Ensenyança d’Encamp, Escola Andorrana de batxillerat, Lycée Comte de Foix, Colegio Español María Moliner, Col·legi Sagrada Família, Col·legi Sant Ermengol i Col·legi M. Janer– .

Vilarrubla ha agraït a tots els participants la seva implicació amb el projecte i també ha volgut tenir unes paraules de reconeixement per als alumnes, que han demostrat “la capacitat de resiliència per adaptar-se a una situació extraordinària, incorporant als vostres hàbits les mesures que se us han anat demanant i les eines d’aprenentatge en línia”.

Etiquetes

Comentaris

Trending