Vilarrubla celebra poder començar el curs escolar sense restriccions

El ministeri està treballant en un decret d'escolarització dels infants amb discapacitat que, actualment, el 90% assisteixen en centres educatius ordinaris

La ministra Ester Vilarrubla
La ministra Ester Vilarrubla DEMÒCRATES

El curs escolar 2022-2023 està a punt d'iniciar-se i ho farà, després de dos anys, sense restriccions per la Covid-19. Un fet que omple d'orgull a la ministra Vilarrubla. Entre ells els alumnes amb discapacitat amb l'objectiu que la seva assistència a les escoles ordinàries amb l'objectiu que serveixi per assolir una major inclusió a la societat.

Després de dos anys on l'inici del curs s'ha centrat a saber amb quines restriccions i els protocols d'aïllament en cas de positius, la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha posat en relleu que "enguany podem parlar de quins projectes pedagògics tenim, la innovació que volem fer o de quina formació farem". Un aspecte que satisfà a la ministra i que beneficia als infants que, ben aviat, tornaran a les aules.

Tot i que la situació sanitària, actualment, és bona, Vilarrubla ha confirmat que “estarem molt atens a l’evolució” que pugui tenir la Covid per si cal actuar. “Si la situació sanitària canvies, estem preparats per desplegar els protocols que calgués. Tenim l’experiència de dos anys i això ens ajuda molt”.

Entre els alumnes que tornaran a les aules hi ha els que tenen discapacitat. En aquest sentit, i en el marc de la xerrada que ha organitzat aquest matí la Fundació Nostra Senyora de Meritxell sobre aquesta temàtica, la ministra s’ha mostrat orgullosa que “més del 90% dels alumnes amb discapacitat estan a les escoles ordinàries. Aquest era el primer objectiu; el segon és que estar a les escoles sigui realment una inclusió. Això vol dir que tinguin les mateixes oportunitats que la resta; tots som diferents i el que es tracta dosificar i canviar el com ensenyem segons les necessitats de cada alumne”, tinguin o no discapacitat.

De fet, Villarubla ha avançat que "estem treballant en un decret d'escolarització dels alumnes amb discapacitat", que s'espera "tenir-lo aquest curs escolar". D'aquesta manera ha especificat les línies amb les quals continuaran treballant que són "la formació dels docents que és clau perquè puguin atendre a tots els alumnes, i també els alumnes amb discapacitat, i el treball amb les famílies, perquè l'educació és un treball conjunt de l'escola i d'aquestes".

Comentaris (2)

Trending