Vilarrubla alaba “les altes competències digitals de les escoles del Principat”

La ministra ha participat aquesta tarda en el 78è Consell Directiu de l’Organització d’Estats Iberoamericans per a l’Educació, la Ciència i la Cultura

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la reunió telemàtica d'aquest dimarts
La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la reunió telemàtica d'aquest dimarts SFGA/JAViladot

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha participat aquesta tarda en el 78è Consell Directiu de l’Organització d’Estats Iberoamericans per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (OEI), que s’ha celebrat telemàticament sota l’organització de la República Dominicana i amb la participació dels homòlegs de la ministra dels diferents països membres. Durant la trobada, Vilarrubla ha lloat “les altes competències digitals de les escoles del Principat”.

L’acte, presidit pel secretari general de l’organització, Mariano Jabonero, i el president del Consell Directiu de l’OEI i ministre d’Educació de la República Dominicana, Roberto Fulcar, ha servit tant per aprovar els comptes del 2019 i el pressupost biennal pels anys 2021 i 2022, com per a l’intercanvi d’experiències respecte a temes com la lluita contra la bretxa digital o la reducció de l’abandonament escolar.

La titular d’Educació i Ensenyament Superior ha posat de manifest “els avenços aconseguits mitjançant el projecte de renovació i millora del sistema educatiu andorrà en les competències digitals d’alumnes i docents, els quals han fet que la bretxa digital al Principat sigui pràcticament inexistent”. També ha explicat als participants “la gran dotació dels darrers anys en els tres sistemes educatius, que ha portat a Andorra al capdavant europeu en matèria tecnològica, amb una ràtio de 3,3 alumnes per ordinador”.

A la reunió, a més d’Andorra, hi han pres part Portugal, Colòmbia, Costa Rica, Espanya, Hondures, Mèxic, Paraguai, República Dominicana, Uruguai, l’Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Cuba, l’Equador, El Salvador, Guatemala, Nicaragua, Panamà i el Perú.

Comentaris (1)

Trending