La “segona oportunitat” de les POB Pro es farà entre el 27 de setembre i l’1 d’octubre

Educació considera que cal donar aquest nova opció tenint en compte “l’excepcionalitat” dels darrers cursos, on les pràctiques a empreses no s’han pogut fer amb normalitat per culpa de la pandèmia

Una imatge del Centre de Formació Professional, a Aixovall.
Una imatge del Centre de Formació Professional, a Aixovall. ARXIU

Els estudiants de Batxillerat Professional ja saben quan tindran “la segona oportunitat” que els ha de permetre aconseguir el títol després que un gran nombre d’ells no superessin les POB celebrades al passat mes de juny. Els nous exàmens es faran entre el 27 de setembre i l’1 d’octubre. Des d’Educció s’ha pres aquesta mesura “extraordinària” tenien en compte que les limitacions “excepcionals” que els alumnes han patit a l’hora de fer les pràctiques a empreses per culpa de la pandèmia.

Quan es van fer públics els resultats de les proves oficials de batxillerat professional ara fa unes setmanes, la sorpresa, desagradable evidentment, va ser important. El nombre d’estudiants que havien estat declarats no aptes era molt elevat. Molt més de l’habitual, fet que va generar un important volum de queixes.

Una imatge del Centre de Formació Professional, a Aixovall.

Relacionat

Enrenou a Educació per l’elevat nombre de suspesos en les proves finals del batxillerat professional

Des del ministeri es fa defensar el treball realitzat, però es va admetre que, enguany, hi ha un factor que ha pogut actuar en contra dels alumnes: la Covid-19. Al llarg dels dos darrers curs, la pandèmia ha dificultat la realització de les pràctiques a les empreses, una part clau de l’avaluació. Vista aquesta situació, es va optar per preparar una segona convocatòria dels exàmens. Ara, aquesta ja és oficial: es faran del 27 de setembre a l’1 d’octubre.

“Era important que tinguessin aquesta segona opció tenint en compte l’excepcionalitat de l’any passat”, ha indicat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, que ha assumit aquest dimecres les funcions de portaveu del Govern. I és que “molts no van poder executar les pràctiques o les que van fer no van ser de suficient qualitat per culpa de la situació sanitària”. Per tant, s’entén que “cal donar de forma extraordinària una segona oportunitat” perquè puguin “acabar de fer-les a l’estiu i presentar-se amb més garanties”.

Edifici del Centre de Formació Professional.

Relacionat

Educació atribueix els suspesos de les POBpro a la reducció de pràctiques i estades a empreses

La convocatòria extraordinària de la prova oficial de batxillerat professional consisteix a fer una sèrie d’exàmens escrits, orals, pràctics i lliurar dossiers que permeten valorar de manera objectiva el grau de desenvolupament de les competències establertes a cada programa. Per inscriure’s, s’haurà de fer la sol·licitud entre l’1 i el 6 de setembre. També es podran presentar aquells alumnes que vulguin millorar nota en totes o alguna de les competències. En aquest cas, el resultat que serà vàlid serà el millor dels dos exàmens realitzats.

Comentaris (7)

Trending