Sant Julià fa un pas més per ser ciutat universitària amb un nou conveni

El comú lauredià i la Universitat Europea, que s'ha instal·lat a la parròquia, han signat un acord de cooperació

Comentaris

Majoral i Noguero després de la signatura del conveni.
Majoral i Noguero després de la signatura del conveni. Altaveu

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i el  rector de la Universitat Europea (eUniv), Antoni Noguero han signat aquest dijous un conveni de col·laboració. Majoral ha afirmat que "l'acord és un pas més perquè la parròquia sigui una ciutat universitària". Noguero, per la seva part, ha anunciat que amb el conveni, l'eUniv contribuirà a l'assoliment de l'objectiu de ciutat universitària. El  conveni regula una relació entre el comú i la universitat basada en la cooperació en l’ensenyament i la recerca.

La universitat, que s'instal·larà en un pis de l'avinguda Rocafort a la cruïlla amb Isidre Valls, ofereix graus, màsters i doctorats de dret, informàtica, empresa, humanitats i català. Tot l'ensenyament és virtual tret del doctorat de Dret que és presencial. La Universitat Europea és una institució europea d’ensenyament superior, promoguda per la Fundació Layret l’any 2012 i establerta al Principat d’Andorra.

El Govern va autoritzar la seva obertura per acord del Govern del 18 de desembre de 2019 i, a l’empara de la llei andorrana d’universitats, i pot impartir ensenyaments conduents a l’obtenció de títols estatals dels quatre cicles del Marc de Qualificacions de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (QF-EHEA). Segons ha explicat el seu rector tots els plans d'estudi ha han estat aprovats per l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra  (AQUA). En aquest punt, Majoral ha dit que li agradaria que l'AQUA estigués a Sant Julià de Lòria. L'agència està a la seu del Consell General, a Andorra la Vella.

El rector també ha explicat que han superat el límit d'alumnes inscrits i que demanaran una ampliació al ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. En referència al conveni ha dit que la voluntat és col·laborar en la internacionalització de la parròquia en l’àmbit educatiu, sobretot pel que fa al sector tecnològic, què és el que actualment es troba en fase d’expansió, tal com s’ha vist evidenciat amb la irrupció de la pandèmia.

La col·laboració no inclou cap prestació ni té transcendència econòmica, ja que és de naturalesa institucional. Des de la institució, a més, han demanat al comú “que les nostres iniciatives, com és el cas d’actes acadèmics solemnes o presentacions de tesis doctorals, es difonguin a la parròquia” mitjançant els mecanismes de comunicació ja existents".

Comentaris

Trending