El rector de l'UdA diu que la residència universitària “s'ha de construir sí o sí”

Miquel Nicolau considera que és una infraestructura fonamental per al futur de l'ensenyament superior a la parròquia laurediana

Comentaris

Els terrenys del Prat Gran de Sant Julià de Lòria.
Els terrenys del Prat Gran de Sant Julià de Lòria. ALTAVEU

El rector de la Universitat d'Andorra (UdA), Miquel Nicolau assegura que la residència universitària de Sant Julià de Lòria "s'ha de construir sí o sí". Considera que és una infraestructura fonamental per al futur de l'ensenyament superior a la parròquia laurediana que compta ja amb tres centres universitaris que aviat seran quatre. No es descarta que en puguin arribar més ja que el cònsol major, Josep Majoral ha indicat que es mantenen contactes. La residència permetria augmentar un nombre d'estudiants estrangers que va creixent.

Miquel Nicolau opina que la residència  "és la manera de donar-li el punt final al cercle del campus. És un element indispensable que complementa perfectament la vida universitària i la vida al voltant de les universitats. Estic convençut que tirarà endavant" Josep Majoral ha manifestat que la setmana vinent es treurà un concurs públic amb l'objectiu d'impulsar un estudi de viabilitat econòmica de la  residència per a estudiants. En el cas de ser favorable, el següent pas ja serà un concurs per a la recerca d'un inversor. El comú, de moment, ha posat a disposició el terreny del Prat Gran, que és cèntric i propietat de la corporació. 

No es descarta la possibilitat de donar un nou ús a un edifici seguint l'exemple d'un hotel que s'ha reconvertit en residència de futbolistes a l'avinguda Verge de Canòlich. Majoral ha dit que la residència és vital per la capacitat de creixement del sector de l'ensenyament superior  i l'impacte que té en l'economia i la cultura de la parròquia. 

L'objectiu és el d'acollir els estudiants estrangers. A partir de les dades analitzades sobre la procedència dels estudiants de nou accés matriculats a la Universitat d’Andorra al curs 2021-2022, cal destacar l’increment d’aquells que han cursat els seus estudis d’accés a la universitat, a Espanya 24,79%, respecte al 20,68% del curs 2020-2021, a França 6,72%, respecte al 2,67% del curs anterior i a altres països (com per exemple, Argentina, Colòmbia, Perú, Veneçuela, Xile, República Dominicana o Regne Unit), amb un valor igual a 16,39%, respecte al 4,67% del curs anterior. En total, el 48% dels estudiants de l'UdA són estrangers quan al curs anterior el percentatge era del 28%.

Comentaris (2)

Trending