Rebaixa d’1,35 i 1,50 euros per dia confinat al menjador de l’Escola andorrana

L’Associació de pares i mares i representants de les direccions dels centres han creat una taula de treball per calcular quines despeses han d’afrontar les famílies amb fills a les cantines en un curs excepcional pel coronavirus

Taula d'un menjador escolar.
Taula d'un menjador escolar. ARXIU

Per cada dia lectiu confinat, el menjador escolar de l’Escola andorrana aplicarà una rebaixa d’1,35 euros en el cas dels alumnes de maternal i primera ensenyança i d’1,50 euros per als alumnes de segona ensenyança i batxillerat. Així ho ha acordat una comissió de treball integrada per representants de l’Associació de pares i mares del sistema educatiu andorrà i representants de les direccions dels diferents centres, després de fer tot un seguit de càlculs en relació amb el cost del servei.

El preu normal del menjador és de 570 euros per als més petits i de 625 euros per als més grans. Hi ha 175 dies lectius dels quals, en 170, el servei de menjador és operatiu, segons que s’exposa en una comunicació enviada a les famílies per l’Associació de pares i mares d’alumnes de l’Escola andorrana (AMPAEA). Davant de les diferents situacions provocades pels confinaments d’aules a causa de la Covid s’ha procedit a la constitució de la citada taula de treball per tal de coordinar actuacions i mesures a aplicar.

Cada escola cedirà les dades dels alumnes confinats amb les dates de confinament de cadascun i la regularització del rebut es farà efectiva, per a cada mes, el segon més següent

La rebaixa aplicada “correspon a la quantitat que els alumnes abonats al servei de menjador deixen de consumir en la seva absència per confinament”. Per tal de fixar la reducció en qüestió, l’AMPAEA “ha calculat la part de la quota que correspon a costos fixes (personal propi, personal d’empreses externes, serveis diversos), que els abonats confinats han de continuar sufragant, ja que el seu confinament és temporal, i ha resultat que la part de l’import diari del servei que deixen de consumir és del 40%”.

Segons s’explica en el comunicat, “els càlculs han estat fets d’una manera acurada i, tal com sempre es fa en el servei de menjador prestat per l’AMPAEA, procurant per l’economia de les famílies”. En aquest sentit, l’associació recorda que en el curs present, “tenint en compte les repercussions econòmiques negatives de la pandèmia a moltes llars, l’AMPAEA va decidir fer un esforç pressupostari i mantenir el preu del servei del curs anterior”.

Cada escola cedirà les dades dels alumnes confinats amb les dates de confinament de cadascun i la regularització del rebut es farà efectiva, per a cada mes, el segon més següent. No pas el primer pel volum de feina que suposa fer tota aquesta tramitació.

Comentaris

Trending