El PS retreu a Educació no haver estar “atents” als problemes de la Universitat La Salle

La ministra Vilarrubla assegura que el tancament del centre no es deu a la qualitat dels títols oferts, que era bona, sinó als “problemes econòmics”

La consellera general, Susanna Vela.
La consellera general, Susanna Vela. PS

El Partit Socildemòcrata ha recriminat al Govern que no es fes prou seguiment del funcionament de la Universitat Oberta la Salle, que ha acabat tancant la seva activitat al Principat. Així ho ha indicat la consellera general Susanna Vela, que ha lamentat que “no es va estar prou atent”. Des de l’executiu, la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha defensat que, en cap cas, la decisió es deu a la qualitat dels títols oferts sinó a problemes econòmics.

El futur -o millor dit, el no futur- del centre d’ensenyament superior obert ara fa uns anys ha estat objecte d’una de les preguntes formulades durant la sessió de control celebrada aquest dijous. Des del principal partit de l’oposició, s’ha lamentat que el resultat final, en part, va agafar Govern amb el pas canviat. “No es va estar atent al tema ni es va seguir quin problema hi havia”, ha lamentat Vela. La parlamentària ha recordat que el mateix portaveu, Eric Jover, “va admetre que el tancament s’estava fent de forma progressiva”.

Des del ministeri, Vilarrubla ha volgut posar en relleu que, en cap moment, es pot dubtar de la qualitat de les titulacions impartides aquests anys per la Universitat La Salle. En tot cas, ha remarcat, el tancament “és per motius econòmics”. També ha avançat que, de cara al futur, “volem elevar el nivell d’exigència a l’hora de l’obertura de centres i adequar-nos al moment actual, que hi ha més demanda per tenir universitats en línia”.

ENGANXATS, NOVAMENT, PER L’HABITATGE

“Vostès fan l’impossible per no fer res”. D’aquesta forma ha criticat el conseller general del PS, Jordi Font, la política d’habitatge del Govern. Ho ha fet durant el debat sorgit arran de la pregunta formulada pel seu company de bancada, Carles Sánchez, per saber quan estarà disponible el sistema d’indicadors anunciat ara fa mesos pel ministeri que lidera Víctor Filloy.

Sobre aquest projecte, el polític liberal ha indicat que “està en període de proves” i que cal resoldre “algunes falles informàtiques de seguretat”. Un cop estigui en marxa -l’ha de gestionar l’Institut de l’Habitatge- , el ministre ha afirmat que “disposarem d’informació agregada per fer polítiques”. Una asseveració que, però, no ha convençut, ni de bon tros, Font, que no ha amagat aquesta sensació generant cert rebombori al ple fent el gest de tocar el violí.

Comentaris

Trending