Els pares reben amb alegria però també amb prudència la fi de la mascareta a l’aula

Les associacions consideren “una bona notícia” l’anunci de Salut, però també admeten que caldrà comprovar els efectes que pugui tenir, amb especial alerta pels cursos de primària on encara els alumnes no s’han vacunat

Alumnes ja sense mascareta aquest dijous.
Alumnes ja sense mascareta aquest dijous. ALTAVEU MÈDIA

Les associacions de pares i mares (AMPAs) dels diferents sistemes educatius amb rebut amb bons ulls l’anunci que, a partir d’ara, els seus fills no hauran de dur mascareta a classe. Ho agafen com una bona notícia, tot i que demanant prudència i acceptant que caldrà veure com afecta l’evolució de la pandèmia. Això sí, parlant amb els responsables dels diferents centres, queda clar que la mesura no serà, per ara, general a tot arreu.

És el cas del sistema espanyol, com ha explicat a Altaveu el president de la seva AMPA, Carles Fernández. Així, a primària, per ara, encara s’usa aquest element de protecció, tenint en compte que els infants no estan vacunats. En canvi, ja s’ha donat llibertat als de secundària. De fet, alguns d’aquests alumnes han començat a rebre aquest dijous la segona dosi de Moderna. “Valoro bé la decisió de primària; no es pot saber com està cada família a casa seva. En canvi, els grans, la majoria tenen ja la vacuna”, ha indicat. En línies generals, considera que la decisió de Salut és lògica, tot i que no amaga que “potser s’ha accelerat un mes”, ja que “als menors entre 13 i 16 encara els estan posant la segona dosi”.

Una escolar amb mascareta.

Relacionat

La mascareta deixa de ser obligatòria a l’escola

Des de l’AMPEA, l’associació que aplega els progenitors dels escolaritzats al sistema andorrà, Susagna Venable admet que “jo en tenia ganes” i, fins i tot, apunta que “els meus fills estan exultants”. Considera que “és una bona notícia” i ara apunta que “el que hem d’esperar és que no ens toqui retrocedir”. I és que, remarca, “la sensació de no portar la mascareta per a ells és molt bona i, a més, a nivell de comprensió i escoltar als companys és molt millor”.

Sobre el canvi de protocol a aplicar a aquells alumnes que siguin contacte d’un positiu, dona marge de confiança a Salut. “Si ho han fet, entenc que es fa sota un criteri, que està estudiat i que és correcte”, manifesta.

La valoració també és positiva des del sistema francès. Fonts de l’associació de pares consultades per Altaveu expressen “confiança” en la decisió de Salut. Tot i això, encara no es té clar com es desplegarà als diferents centres, ja que s’està a l’espera de poder parlar amb els responsables educatius.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending