Pares d’alumnes amb intoleràncies alimentàries es queixen del menjador de l’escola andorrana

Han engegat una campanya a Change.org per demanar una solució, ja que lamenten que el servei del sistema no els dona solució i han de recórrer al càtering dels col•legis francesos, més car i amb els plats fets el dia anterior

La campanya a Change.org.
La campanya a Change.org.

Un grup de pares i mares d’alumnes de l’escola andorrana ha encetat una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org. Amb aquesta acció posen en relleu els problemes que tenen els seus fills al menjador, ja que estan afectats per intoleràncies alimentàries i el servei dels centres no els pot proporcionar dinars adequats. Això els suposa haver de recórrer al càtering del sistema francès, més car i, a més, no pas del mateix dia.

Amb la iniciativa, els impulsors alerten dels greus inconvenients que els suposa la situació. Lamenten que “el servei de cuina del menjador escolar de l’Escola Andorrana, gestionat per l’Associació de Mares i Pares, no està preparat per atendre l’alimentació d’aquests infants”. Això els obliga a contractar el servei del sistema francès, que té un cost de noranta euros mensuals, en comparació als 57 que paguen la resta d’alumnes. A banda, en aquest cas “el menjar no és fet del mateix dia”, fet que provoca que “els dilluns s’agafi el menjar reescalfat fet el divendres” o que “certs aliments estiguin durs”.

En la petició, remarquen que “no entenem com les cuines de l’escola del país no estan preparades per atendre aquests infants”, tot posant en relleu que cada cop hi ha més nens amb aquestes intoleràncies. Per això, “volem que tinguin un menú fet al mateix dia, amb la mateixa qualitat que la resta dels seus companys” així com “a un preu equitatiu”.

Lamenten que “hem fet moltes gestions”, tant amb l’associació de pares i mares com amb els ministeris de Salut i Educació, tot destacant que “ningú ens dona cap solució”, ja que “tots diuen que no depèn ni de l’un ni de l’altre”. Entenen que les propostes fetes, com ara demanar beques, no els serveix perquè igualment no suposa “un tracte igualitari i no discriminatori envers la resta de companys”.

Per això, amb la petició a Change.org, demanen que “les autoritats i organitzacions involucrades es reuneixin i ens ofereixin una solució”, tot alertant que “cada cop som més les persones afectades i que estem insatisfetes amb aquest servei”. Per ara, la campanya ha aconseguit més de 400 signatures de suport.

Comentaris (12)

Trending