Més de 1.600 alumnes aprendran a utilitzar internet de forma segura

Un total d’onze centres educatius s’han adherit al cicle de formacions que s’inicia aquest dilluns i que compta també amb dues sessions per a famílies

Comentaris

El control parental per als dispositius que utilitzen els menors serà un tema a tractar.
El control parental per als dispositius que utilitzen els menors serà un tema a tractar. Arxiu

Amb el títol ‘Internet Obsession’, s’inicia demà la primera edició de la ‘Setmana del Bon ús d’Internet’. Aquest cicle té com a objectiu formar i informar per què Internet sigui un lloc d’oportunitats per a infants i joves, que aprenguin a utilitzar-lo de forma segura i en el que puguin crear i participar de forma positiva. D’aquesta manera, seran 1.610 alumnes d’onze centres educatius qui rebran les diverses formacions amb motiu del Dia Internacional d’Internet Segura.

Així, un 45% dels alumnes del país que estan cursant 5è i 6è d’educació primària es connectarà a les sessions sobre els bons usos de les pantalles, dissenyades per a la seva franja d’edat. En relació als alumnes de segona ensenyança, un 21% del total, abordaran el sexting, la hipersexualització i altres pràctiques de risc, les tecnoaddiccions i l’abús dels videojocs. Finalment, el 15% dels escolars de batxillerat, Formació Professional i del programa Fent camí parlaran sobre el significat de l’empremta digital i el que pot representar en el seu futur.

La cap de RSC d'Andorra Telecom, Inés Martí, durant la presentació.

Relacionat

“Un nen de 9 anys amb mòbil és estrany i un nen d’11 anys sense mòbil també ho és”

Andorra Telecom, l’organitzador d’aquesta setmana, conjuntament amb el ministeri d’Educació, oferirà també dues sessions a través de la seva web per a les famílies que vulguin aprofundir en aquestes temàtiques. La primera serà el dia 8 a les 19h, sota el títol ‘Com acompanyar els fills i les filles dels 3 als 10 anys en la seva vida digital” i es centrarà en explicar com afecten les pantalles en el desenvolupament del cervell dels menors i tractarà també el concepte de “xumet emocional”.

La segona sessió es desenvoluparà el dia 10 a les 19 h, amb el títol “Com acompanyar els fills i les filles dels 10 als 18 anys en la seva vida digital”. En aquesta ocasió es farà una breu introducció en explicar com afecten les pantalles en el desenvolupament del seu cervell i s’abordaran altres temàtiques, com la detecció de riscos, com evitar les addiccions sense substància o quins tipus de continguts estan consumint els menors a les xarxes socials.

Comentaris

Trending