El màster en Dret de l’UdA incorpora una menció en l’àmbit judicial i un itinerari generalista

El canvi respon a la demanda de la Universitat d'Andorra, i del Consell Superior de la Justícia (CSJ), per actualitzar les competències dels titulats

Alumnes a l'entrada de la Universitat d'Andorra.
Alumnes a l'entrada de la Universitat d'Andorra.

Govern ha aprovat el nou pla d’estudis del màster en dret que ofereix la Universitat d’Andorra (UdA). El canvi respon a la demanda de la pròpia universitat i del Consell Superior de la Justícia d’Andorra (CSJA), per una banda, d’actualitzar les competències dels titulats i, d’altra banda, per fomentar noves vocacions en l’àmbit de la carrera judicial i de la carrera de secretari/a judicial. El títol de màster en dret es va crear l’any 2015 i la Universitat d’Andorra l’ha estat impartint des de la publicació del seu pla d’estudis el 2018.

El màster en Dret  de la Universitat d’Andorra (UdA) comptarà, a partir del setembre, amb un nou itinerari que ampliarà les possibilitats d’especialització més enllà de l’exercici de l’advocacia. Es tracta de la menció en l’àmbit judicial, que prepararà professionals que vulguin esdevenir magistrats/des, batlles, fiscals o secretaris/es judicials. A més, inclourà un itinerari sense mencions, dirigit a estudiants que vulguin seguir una formació de segon cicle en dret més genèrica, i una menció en advocacia. També hi haurà la possibilitat de cursar un quart itinerari per obtenir la doble menció en advocacia i àmbit judicial.

La nova menció en l’àmbit judicial sorgeix de la voluntat del Consell Superior de la Justícia d’Andorra (CSJA) de fomentar noves vocacions en l’àmbit de la carrera judicial i de la carrera de secretari/a judicial. Durant el curs 2021-2022, mentre s’estava a l’espera de l’aprovació del nou pla d’estudis, les noves assignatures en matèria judicial ja es van oferir com a crèdits optatius.

La modalitat d’ensenyament del màster en Dret continua sent virtual, exceptuant les noves assignatures de la menció d’àmbit judicial, que s’imparteixen de manera presencial a la seu del CSJA, i les estades formatives. Per a l’especialització en advocacia es mantenen els 30 crèdits europeus d’estades formatives, que s’han de fer en despatxos d’advocats d’Andorra; mentre que la menció en l’àmbit judicial i l’itinerari sense mencions inclouen 10 crèdits d’estades formatives, que es duran a terme al Ministeri Fiscal, en òrgans jurisdiccionals del CSJA, en despatxos jurídics o en empreses en l’àmbit del dret d’Andorra.

El màster en Dret de la Universitat d’Andorra és una titulació de segon cicle universitari de 120 crèdits europeus dirigida a estudiants amb formació prèvia en dret i que s’ofereix en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Es va posar en marxa el curs 2018-2019 i fins a la data, 26 persones n’han obtingut la titulació.

Comentaris

Trending