Malestar entre docents per la sospita que Educació ha ‘premiat’ equips directius per la pandèmia

La qüestió es posarà sobre la taula en la propera assemblea del sindicat d’ensenyants, que està prevista que se celebri aquest dimecres

Un moment de la reunió entre la ministra i la secretària d'Estat i la junta del SEP.
Un moment de la reunió entre la ministra i la secretària d'Estat i la junta del SEP. SFGA

Les aigües baixen tenses en el sector de l’educació. I el malestar que hi ha en alguns àmbits educatius s’hauria de reflectir en l’assemblea que el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha convocat per aquest dimecres al vestíbul del Prat del Roure. Un dels elements de confrontació és sospita que tenen alguns professionals educatius que el ministeri hauria compensat o tindria intenció de fer-ho aquells equips directius de centres que tenen tres-cents alumnes o més per l’esforç fet durant la pandèmia.

El que ara mateix se sospita és que via reglament, el departament que encapçala Ester Vilarrubla, voldria establir un complement de 250 euros mensuals per als caps d’estudis i 300 euros al mes per als directors dels centes de l’Escola andorrana que, s’ha dit, superen els tres-cents escolars. Això són la majoria, segons que han indicat les fonts. El malestar rau, segons han explicat aquestes fonts, en el fet que els que ja s’han passat a denominar ‘complements Vilarrubla’ només premiarien les direccions “quan l’esforç l’han fet la immensa majoria de professionals, de docents”.

Com que, ara per ara, no s’ha aconseguit treure l’entrellat de la situació, alguns docents tenen previst plantejar la qüestió davant l’assemblea, partint de la base que el SEP, en representació dels ensenyants, hauria d’estar informat de la mesura. L’assemblea ordinària està prevista per a les 6 de la tarda, mitja hora després en segona convocatòria. Es preveu que els responsables sindicals facin el punt als seus afiliats en relació a diferents qüestions, com per exemple la proposta de modificació de la Llei de la funció pública, l’avenç en l’elaboració dels reglaments que depenen de la Llei del cos d’educació o les places disponibles a Educació.

En relació amb aquest darrer punt, hi ha un altre aspecte que neguiteja, i és la possibilitat que just abans de final de curs, i en una altra mena de premi, Vilarrubla convoqui concursos per a comandaments. L’estira-i-arronsa intern, han assegurat les fonts, és més que important. I la proximitat d’unes eleccions portaria els equips responsables actualment del ministeri a intentar promoure o consolidar els professionals que els hi han estat més afins. Més fidels.

EL VEL

Un altre aspecte que el SEP té intenció de tractar és la modificació legislativa per prohibir la utilització de símbols religiosos ostentosos. En aquest sentit, les fonts consultades han indicat que també hi pot haver certa tensió perquè no està clar que el ministeri procedís de forma adequada en la modificació del reglament intern dels centres de l’Escola andorrana. I ja no per la qüestió de fons que els tribunals han tombat, sinó perquè el ministeri s’hauria saltat els procediments.

En aquest sentit, les fonts consultades han indicat que la modificació del reglament esmentat havia d’haver passat per l’aprovació prèvia del consell escolar. I, entre altres coses, els pares n’haurien d’haver estat assabentat, com a mínim. Aquest pas s’hauria omès i en un intent de solucionar el conflicte del vel de manera barroera com la Justícia ha evidenciat, Vilarrubla i el seu equip haurien tirat pel dret.

ALTRES QÜESTIONS

El full de ruta sindical en relació amb la modificació que s’està treballant sobre el sistema de pensions de la CASS o la manifestació de diumenge vinent, on tots els sindicats -per tant, el SEP inclòs- s’han unit per denunciar la situació econòmica (lloguers, salaris…) que es viu al Principat, són dos dels altres temes que es preveu tractar en l’assemblea d’aquest dimecres. La mútua solidària de funcionaris, la comissió econòmica i social, el comitè tècnic de selecció i els edictes en curs o que es preveuen seran també abordats.

Comentaris (17)

Trending