Jornada sobre Xina a l’UdA per donar a conèixer també l’oferta pel curs vinent

El centre ha celebrat primer un esmorzar popular i posteriorment diferents conferències sobre les particularitats del país asiàtic

Un moment de la jornada que ha comptat fins i tot amb un drac.
Un moment de la jornada que ha comptat fins i tot amb un drac. UdA

La Universitat ha celebrat aquest divendres una diada dedicada a fer conèixer la cultura xinesa. L’esdeveniment ha estat organitzat per l’Aula Confuci d’Andorra i ha comptat amb diferents activitats obertes a tothom. Al mateix temps, s’ha fet promoció de l’oferta formativa del centre de cara al curs vinent, que s’iniciarà el 19 de setembre.

Sota el títol ‘Descobrim la cultura xinesa’, la jornada s’ha iniciat amb un esmorzar tradicional del país asiàtic a la plaça de la Germandat, amb la cerimònia del te i la popular dansa del lleó. Es tractava d’una activitat gratuïta que ha aplegat un públic nombrós i encuriosit a la vora del campus lauredià.

Posteriorment, s’ha ofert unes sessions d’iniciació en el marc del programa de cursos d’estiu de la UdA. Peihua Li, director xinès de la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB), i Minkang Zhou, director local de la FICB i professor d’Estudis de l’Àsia oriental de la UAB, hi han fet una introducció general a la Xina i a la cultura d’aquell país durant la qual han abordat temes com la història, les seves principals festivitats o les diferències entre la filosofia xinesa i l’occidental. Marta Andia i Situ Dongqi, professores de la FICB, de la seva banda, han fet viure als assistents una experiència immersiva, amb una classe d’introducció al mandarí i un taller de confecció de fanalets xinesos.

Creada fa sis anys a través d’un conveni de col·laboració entre l’UdA i la FICB, l’Aula Confuci d’Andorra ofereix des d’aleshores diversos nivells de cursos de llengua xinesa i gestiona la realització dels exàmens oficials al país. El període de preinscripció per als cursos de llengua i cultura xineses està obert fins al 8 de setembre al web de l’UdA.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending