Els infants coneixen la producció literària del país i la restauració de béns mobles

La comunicació amb els infants es fa a partir de l'àlbum il·lustrat que s'ha creat a partir del laboratori de lectura

Els nens i nenes en el taller de restauració.
Els nens i nenes en el taller de restauració.

Un dels objectius del de departament de Patrimoni Cultural és la difusió d'aquelles activitats que hi formen part com és la producció literària i la restauració d'objectes. En aquest sentit, els infants han pogut conèixer de primera mà quines són les tasques del conservador-restaurador, així com quines són les publicacions que s'han publicat al país i sobre el Principat.

Uns 150 alumnes de primer cicle de l'Escola Andorrana d'Escaldes Engordany han conegut la professió de conservador-restaurador per una banda i, per l'altra, han fet un primer apropament a la col·lecció bibliogràfica nacional, al mateix temps que descobrien àlbums il·lustrats i consultaven diversos materials publicats al país.

L’activitat, impulsada pel departament de Patrimoni Cultural, sorgeix de la Biblioteca Nacional amb la voluntat de fer difusió del patrimoni bibliogràfic creat i publicat a Andorra i sobre Andorra. Precisament, per apropar la producció literària als escolars, es crea el ‘Laboratori de lectura’ que uneix el potencial de l’àlbum il·lustrat i el text.

Posteriorment, s’ha afegit la proposta de la visita al taller i laboratori de restauració de béns mobles que permet difondre entre els nens el valor i la riquesa del patrimoni andorrà, així com la importància de conservar-lo.

Etiquetes

Comentaris

Trending