El grup Montessori està decidit a tirar endavant un centre educatiu a Andorra

Amb inversors lligats a l’associació internacional d’aquest mètode d’ensenyament, els promotors del projecte esperen una resposta definitiva del quart d’Ordino per a després de l’estiu però ja busquen altres emplaçaments

Reproducció de l'avantprojecte Montessori pensat per a l'antic hotel Casamanya.
Reproducció de l'avantprojecte Montessori pensat per a l'antic hotel Casamanya. ARXIU

Estan disposats a impulsar un centre escolar al Principat. I malgrat que en el seu moment l’antic hotel Casamanya va ser el seu punt de referència, ara admeten que la ubicació és secundària. Els promotors locals del mètode d’ensenyament Montessori tenen la implicació major de l’associació internacional (AMI). I un grup d’inversors lligat a l’AMI estan treballant “perquè l’escola sigui una realitat”. De fet, hores d’ara s’estarien analitzant altres possibles emplaçaments.

Els inversors pretenen posar en marxa en un lloc que passi a ser de la seva propietat. I aquest és amb l’escull que topen a Ordino, que era el primer lloc on s’havien plantejat anar gràcies a la voluntat dels ‘socis’ locals de la iniciativa. De fet, com va transcendir fa mesos, sobre la taula hi havia una mena d’avantprojecte adequant l’antic hotel per convertir-lo en seu d’una escola que, a poc a poc, aniria incorporant nivells educatius.

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya,

Relacionat

L’opció de convertir el Casamanya en residència per a la gent gran torna a posar-se damunt la taula

Fonts consultades properes al grup Montessori asseguren no saber res oficialment del quart d’Ordino -malgrat que hi haurien tingut tractes i fins i tot hi hauria propostes en ferm sobre la taula subjectes a clàusules de confidencialitat- tot i que afirmen que “la seva voluntat és la venda i ho reprendran després de l’estiu”. De fet, els assessors legals del quart estan treballant per veure si és possible treure el Casamanya del catàleg de béns d’interès cultural, el principal fre ara mateix per poder alinear l’immoble.

Els promotors de la iniciativa i els seus aliats capitalistes estarien fent una prospecció de possibles ubicacions per a l’escola. Tot i que no hi ha cap predilecció concreta, les fonts consultades asseguren que si la qüestió d’Ordino es dilata o més encara acaba sent impossible, una de les possibilitats és mirar de trobar un emplaçament a Sant Julià on, recorden les fonts, “es volen convertir en parròquia de l’educació i s’és molt receptiu a projectes com aquest”.

Aula d'una escola Montessori.

Relacionat

L’escola Montessori manté contactes amb el comú de Sant Julià per aterrar a la parròquia

Comentaris (2)

Trending