L’escola Montessori manté contactes amb el comú de Sant Julià per aterrar a la parròquia

El centre educatiu busca una alternativa veient que el procés per ubicar-se a l'antic hotel Casamanya pot ser complicat

Comentaris

Aula d'una escola Montessori.
Aula d'una escola Montessori. Altaveu

Els directius de l'escola Montessori han mantingut diverses reunions amb el comú de Sant Julià de Lòria per valorar la possibilitat d'obrir un centre a la parròquia. La primera opció del centre és l'hotel Casamanya però veient que el procés es pot allargar han buscat una alternativa, que ha estat molt ben rebuda des de la corporació laurediana.

Després de l'ampliació de les dependències de la Universitat d'Andorra (UdA), de l'arribada de dos nous centres d'ensenyament superior i d'altres projectes en cartera, al comú li interessa, i molt, poder comptar a la parròquia amb una escola del prestigi de la Montessori. El seu sistema està destinat a encoratjar l'espontaneïtat de l'infant, donant-li llibertat per desenvolupar-se dins d'un ambient especialment preparat, la qual cosa n'afavoreix l'autodesenvolupament. Per aquesta raó és considerat un mètode d'educació oberta.

Reproducció de l'avantprojecte Montessori pensat per a l'antic hotel Casamanya.

Relacionat

El grup Montessori està decidit a tirar endavant un centre educatiu a Andorra

La pedagogia de Maria Montessori considera que els primers anys de vida de l'infant constitueixen una fase decisiva dins del seu desenvolupament. El comú de Sant Julià ha detallat als seus responsables els atractius de la població i, sobretot, l'escola agrària de Naturland. A Catalunya hi ha diverses escoles Montessori en poblacions com Cambrils, Girona o Alella. Sant Julià de Lòria es posiciona com la parròquia de l'educació, on element que també engresca els promotors del centre educatiu.

Comentaris (1)

Trending