Govern posa en marxa taules per acostar els joves als sectors laborals mes rellevants

L'objectiu és obrir un canal de comunicació entre ells i els professionals i les empreses vinculades

Comentaris

Teresa Milà i Jordi Olivé durant la roda de premsa d'aquest dilluns a Govern.
Teresa Milà i Jordi Olivé durant la roda de premsa d'aquest dilluns a Govern. SFGA

El Centre d'Orientació Educativa i Professional (COEP) ha iniciat aquest dilluns una sèrie de taules professionals i de tallers de competències, amb l'objectiu d'apropar els sectors laborals més rellevants del país als joves obrint un canal de comunicació entre ells i els professionals i les empreses vinculades i informar-los de les ofertes formatives.

El director del departament d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Olivé ha explicat durant la roda de premsa de presentació que "no volem que sigui una formació tipica perquè volem que hi hagi 'feedback' constant". Les taules acabaran el 29 d'abril.  Pel que fa a les temàtiques ha assenyalat que hi ha una gran varietat de sectors representats, com ara el sanitari, informàtica i enginyeria, comptabilitat i administració, comerç i estètica o dret.

Les taules compten amb la col·laboració de la Universitat d’Andorra, el Centre de Formació Professional, Vatel, el Col·legi d’Enginyers, Andorra Telecom, l’Institut d’Estudis Andorrans i el Fòrum Nacional de la Joventut. el públic al qual van dirigides les taules professionals són joves que estiguin cursant Formació Professional, Batxillerat, universitaris i als seus progenitors o tutors.

Els tallers de competències, amb la col·laboració d’AddTalent, aborden qüestions com ara preparar un currículum o una entrevista de feina, així com quines són les eines per a la recerca de feina. Jordi Olivé ha recordat que el COEP organitza, des del 2010, el Fòrum Estudiants- Empresa, un acte que s’ocupava també de posar en contacte a joves i empreses,sent les Taules Professionals el seu relleu adaptat a les limitacions de la pandèmia del coronavirus. Els enllaços per accedir-hi es troben a les webs de Joventut i d'Afers Socials, i l'accés és completament lliure. Les trobades seran virtuals per mitjà de la plataforma zoom.

Per altra banda, la secretaria d'Estat d'Afers Socials, Teresa Milà ha facilitat dades d'usuaris del COEP. Aixì, l'any 2019 van ser 50, el 2020, 57 i aquest any n'hi ha 17. Ha afegit que la majoria de demandes són per a estudis superiors o de formació professional i que gran part són joves que es troben treballant.

 

Comentaris

Trending