Govern modifica decrets educatius per assimilar-se a les titulacions europees

S'han aprovat també els plans d’estudi dels bàtxelors en ciències ambientals i administració d’empreses de la Universitat Carlemany

Comentaris

Alumnes en una classe de segona ensenyança.
Alumnes en una classe de segona ensenyança.

El Govern ha pres aquest dimecres diverses decisions pel que fa a l’àmbit de l’educació. D’una banda, s’han modificat el Decret de regulació del Diploma d’Ensenyament Professional (DEP) i de Batxillerat Professional (BP) per la renovació de l’oferta formativa. De l’alta, s’han aprovat els plans d’estudi dels bàtxelors en ciències ambientals i administració d’empreses de la Universitat Carlemany.

Pel que fa a la modificació de decrets, des del ministeri s’està duent a terme una renovació de l’oferta en formació professional per tal d’adaptar-se a les necessitats del sector i assimilar-se a les titulacions europees. En aquest sentit, es renoven alguns dels programes existents, es creen nous diplomes i s’extingeixen alguns estudis dels que s’ofereixen actualment.

Per aquest motiu, i específicament els alumnes que actualment cursen segon curs dels dits estudis en extinció i que siguin declarats no aptes, tindran la possibilitat d’acreditar les competències corresponents i obtenir el diploma per la via dels candidats lliures. En aquests casos exclusivament s’oferirà també una convocatòria extraordinària al mes de setembre per tal de facilitar que es puguin acabar els estudis.

D’altra banda, s’han aprovat els plans d’estudi dels bàtxelors en ciències ambientals i administració d’empreses de la Universitat Carlemany. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha destacat que els primers estudis han de formar persones en els àmbits de la consultoria ambiental, la gestió de residus i altres aspectes al voltant d’aquest àmbit. Pel que fa al segon bàtxelor, els titulats haurien de ser capaços de desenvolupar tasques de gestió d’empreses, sobretot en les activitats internacionals, comercial i de màrqueting.

Cada bàtxelor contempla una formació de 180 crèdits europeus, corresponent a tres cursos acadèmics a temps complet amb una estructura semestral. Ambdues titulacions s’imparteixen en modalitat virtual i la llengua vehicular és el castellà, per bé que en un futur es pot oferir en català, francès o anglès si s’identifica públic suficient que tingui aquests idiomes com a primera llengua.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending