Els estudis esportius i de lleure disparen l’interès dels alumnes de formació professional

De cara al curs vinent aquesta branca compta amb 115 inscrits, molt per sobre de la resta d'ofertes

Comentaris

Una imatge del Centre de Formació Professional, a Aixovall.
Una imatge del Centre de Formació Professional, a Aixovall. ARXIU

L'interès per les formacions esportives va a l'alça. Ho demostra la posada en marxa a la Seu d'Urgell de les Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE) que ha desbordat totes les previsions -amb més de 500 sol·licituds-,  o els 115 alumnes que pel moment s'han matriculat al batxillerat d'activitats físiques, esportives i de lleure. És la formació qie té més inscrits de cara al pròxim curs.

Aquest curs es posa en marxa una nova oferta de formació professional per proposar més alternatives als joves de més de 16 anys, especialment als que potser no tenen una motivació clara per seguir cursant estudis acadèmics, però sí que tenen interès en adquirir competències professionals i als quals ara els itineraris deixaven fora del circuit.  La nova Formació Professional Inicial començarà aquest curs amb tres branques –i que donen resposta també als oficis més demandats segons el sector privat–: Estètica i perruqueria, Manteniment d’habitatges i instal·lacions i Serveis comercials. El primer s’impartirà al Centre ubicat a Aixovall i els altres dos, al nou centre de Formació Professional de la Massana. Cada cicle és de dos anys i de 1.800 hores de formació.

Pel que fa als estudis de Batxillerat Professional –on sí que és necessari el graduat en segona ensenyança per poder-hi accedir– les branques ofertes són: Sistemes informàtics i xarxes, Secretaria multilingüe, Activitats físiques, esportives i de lleure, Tècnic en cures auxiliars i infermeria (nova branca), Tècnic sociocomunitari (nova branca), Animació socioeducativa (transitori i només per als estudiants que ja hagin començat aquests estudis) i Estètica, cosmètica i perfumeria (transitori i només per als estudiants que ja hagin començat aquests estudis).

Són els batxillerats professionals que es mantenen com fins ara els que tenen més demanda. A la ja esmentada de les activitats físiques, esportives i de lleure, cal afegir les 88 inscripcions a sistemes informàtics i xarxes o les 57 a secretariat multilingüe. Pel que fa als batxillerats professionals en extinció (ja no s'ofereixen primers) hi ha 44 alumnes a animació socioeducativa i 15 a estètica, cosmètica i perruqueria. En els nous batxillerats professionals (només primers) hi ha 20 inscripcions a tècnic sociocomunitari, i 22  tècnic en cures auxiliars i infermeria.

Finalment en les noves formacions professionals inicials (només primers), l'oferta d'estètica i perruqueria compta amb 14 inscrits, manteniment d'habitatges i instal·lacions a la Massana (18) i serveis comercials, també a la parròquia massanenca (16). Aquestes xifres poden variar perquè encara es poden formalitzar inscripcions.

Comentaris (1)

Trending