L’escola andorrana de Canillo, premiada per la innovació educativa

L’altra categoria d’aquests guardons, Conec.Andorra, adreçada als alumnes de 16 a 25 anys, ha quedat deserta per falta de participants

Els guanyadors del premi d'innovació educativa
Els guanyadors del premi d'innovació educativa Pilar Candel

El Consell General, després de tres anys, ha pogut fer entrega dels premis d’Innovació Educativa. La segona edició, que s’havia de celebrar el 2020, va quedar relegada per la pandèmia. Precisament, aquestes circumstàncies, han fet que els projectes es reinventessin, portant al màxim la imaginació i la resiliència del professorat que s’hi ha presentat. Finalment, han sigut tres docents de l’escola andorrana de Canillo qui ho han aconseguit.

El projecte guanyador, Canillo TV, s’ha treballat durant molt temps amb els alumnes i el professorat de l’escola. Però ha sigut amb l’arribada de la Covid-19, on s’ha vist al màxim la seva dificultat i, sobretot, els avantatges que ha portat per al centre portar a terme aquest canal de comunicació. Els guanyadors asseguren que, gràcies a aquesta reinvenció “hem passat els mals moments de la pandèmia una mica més junts”. De fet, ha sigut tota una feina d’adaptació, ja que asseguren que el projecte “estava molt arrelat”. Finalment, han aconseguit els 12.000 euros que suposa el premi Maria Geli.

La subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, ha volgut destacar que es tracta “d’un projecte molt innovador, il·lusiona molt veure als nens des de casa amb ganes d’aprendre i han fet servir la televisió com a una molt bona eina”. Aquest treball no ha sigut únicament del professorat, com bé han explicat els guanyadors, “sinó de tota l’escola”. Han remarcat que ha sigut “molt maco” treballar en aquesta proposta, que ha involucrat a tots els nens i nenes a participar i, sobretot “ens ha fet estar connectats quan estàvem separats”.

Aquest any, segons s’ha explicat, la qualitat dels 13 projectes presentats ha estat molt elevada, i el jurat ha tingut en compte característiques que els resultessin interessants, com el caràcter inclusiu o que la proposta didàctica hagi permès desenvolupar el caràcter crític de l’alumnat. Al cap i a la fi, es tracta d’un premi que el que busca és potenciar la innovació, i això no ha faltat en temps de pandèmia, tal com ha puntualitzat Palmitjavila, “no ha de parar i sempre s’ha de promoure”.

“El professorat ha mostrat la seva capacitat per renovar-se i donar resposta a les necessitats”

La subsíndica també ha volgut remarcar la feina dels docents durant els moments complicats de la pandèmia, on tot el sistema educatiu s’ha hagut de reinventar i el personal “ha mostrat la seva capacitat per renovar-se i donar resposta a les necessitats”. Potser aquest és el motiu pel qual aquest any, a més, s’ha atorgat un accèssit de 3.000 euros, que ha recaigut en dues professores de l’escola d’Ordino. Aquest projecte, que ajudava a aprendre matemàtiques, “ha generat cooperació de manera interactiva”, ha explicat Palmitjavila.

La cara “dolenta” d’aquests premis ha sigut que l’altra categoria, Conec.Andorra, ha quedat deserta. En aquest cas, els projectes havien d’haver estat presentats per alumnes d’entre 16 i 25 anys que estiguessin matriculats a centres educatius nacionals, però no s’ha rebut cap proposta. Palmitjavila ha explicat que aquest serà un dels reptes per a la pròxima edició, fer que els nois i les noies s’impliquin. Tot i això, la pandèmia podria haver jugat un paper important en aquesta manca de participació.

1633545322195
Les professores de l'escola d'Ordino premiades

 

Comentaris

Trending