Ensenyants reclamen explicacions al SEP després de la dimissió de la secretària general

La sortida d’Anna Mundó del sindicat no s’ha acabat d’aclarir a l’hora que l’organització fa gairebé dos anys que no convoca cap assemblea

Afiliats del SEP reclamen una assemblea extraordinària.
Afiliats del SEP reclamen una assemblea extraordinària. ARXIU

Docents afiliats al Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) estan d’allò més molestos amb la situació que viu l’organització sindical, que els darrers temps ha patit algunes baixes significatives. Els ensenyants, una vegada ha transcendit públicament la dimissió de la secretària general, Anna Mundó, reclamen una assemblea general extraordinària on s’exposi la situació del sindicat i es passi comptes a la gestió de la junta des que va agafar el comandament del col·lectiu.

La dimissió de Mundó no està gens clara. O així almenys ho veuen diversos professionals de la docència afiliats al SEP que consideren que cal que s’expliqui amb detalls què està passant al sindicat, i que els seus actuals rectors no es poden agafar al coronavirus “com a excusa” per no donar compte de la situació. Un edicte per consolidar places de docent, al qual es presentaria Mundó, i l’enrenou i discrepàncies internes a la junta que tot plegat hauria suposat, seria a priori l’origen de la marxa de la fins fa poc secretària general del SEP.

Anna Mundó, fins ara secretària general del SEP.

Relacionat

Un enrenou pel darrer edicte sobre docents porta la secretària general del SEP a plegar

Des que l’actual junta va agafar les regnes del sindicat no s’ha fet cap assemblea, i alguns dels docents consultats consideren que davant la situació actual no es pot esperar a la finalització del mandat actual, al juny, per donar explicacions o prendre decisions. Tots els consultats admeten que la situació amb la pandèmia no és fàcil. Però que això no pot ser una trava insalvable per continuar amb una “provisionalitat i improvisació constants”, segons les fonts.

En general, els docents no saben el rumb que ha tingut el SEP aquests darrers temps. I hi ha hagut més d’un enfrontament entre la junta i algun o alguns afiliats per posicions discrepants entre l’una i els altres. Aparentment, però, també sembla que la desafecció sindical, almenys en relació amb els docents, va creixent, encara que les dificultats i necessitats actuals, afirmen algunes fonts consultades, continuen fent necessari tenir “una veu clara, contundent i el màxim d’unitària possible”.

Comentaris (1)

Trending