Educació vol consensuar amb majoria i oposició la llei sobre els símbols religiosos a l’escola

La tramitació del projecte legislatiu s’endarrereix perquè es considera convenient tenir “el suport més ampli possible” i s’està treballant entre tots els grups

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, es dirigeix cap al faristol del Consell General.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, es dirigeix cap al faristol del Consell General. CONSELL GENERAL

El projecte de llei que ha de blindar la prohibició de símbols religiosos a l’escola andorrana, entre els quals el vel islàmic, encara trigarà uns dies a estar enllestit. Des del Govern s’ha justificat aquest endarreriment pel fet que s’està intentant assolir un text de màxim consens amb tot l’arc parlamentari. Es vol que sigui “el més sòlid possible”, s’ha assegurat des de l’executiu.

En un primer moment, des del Govern es volia agilitzar al màxim la tramitació de la llei. En certa forma, s’entenia que la situació generada pel cas de la nena del vel feia necessària una certa celeritat. Ara però, el projecte legislatiu encara no ha sortit del forn. Així ho ha admès el ministre portaveu, Eric Jover.

Eric Jover durant la compareixença d'aquesta tarda.

Relacionat

La dificultat de justificar el ‘perjudici’ que causa que una nena porti vel en retarda la prohibició

“No ha passat avui”, ha reconegut. El motiu? El fet que “ministra i grups parlamentaris, tant majoria com oposició, treballen en el redactat per obtenir el consens més ampli possible”. Per tant, encara faran falta uns dies més de feina.

Jover entén que val la pena pagar el preu d’aquest endarreriment en la tramitació del projecte legislatiu. “És una llei per intentar no tenir només el suport just, que ja hi comptem”, ha argumentat el ministre portaveu. Al contrari, es considera important “convèncer l’oposició per tenir un text el més sòlid possible i un consens parlamentari com més ampli millor”.

Comentaris (2)

Trending