Educació atorga prop de 909.000 euros en beques per a ensenyament obligatori

S’han aprovat fins a 1.234 peticions per a una xifra que, segons la ministra Vilarrubla, és força similar a la del curs passat

Estudiants de secundària al col·legi Sant Ermengol.
Estudiants de secundària al col·legi Sant Ermengol. COL·LEGI SANT ERMENGOL

Educació atorgarà prop de 909.000 euros en beques a alumnes que estan cursant ensenyament obligatori, sigui a Andorra o a l’estranger. Es tracta, segons ha apuntat la ministra, Ester Vilarrubla, d’una xifra similar a la de l’any passat. En total, s’han atès fins a 1.234 sol·licituds.

La validació de les peticions s’ha fet aquest dijous al consell de ministres. En total, l’import assignat ascendeix a 908.609,53 euros. Corresponen a ajuts a l’estudi dels cursos d’educació obligatòria, tant a alumnes que estan al país com a alguns que fan els estudis a altres països. Les 1.234 sol·licituds inclouen beques de material, de transport escolar, de menjador escolar i ajuts concedits per cursar estudis a l’estranger.

Per altra banda també s’ha aprovat la resolució de la convocatòria dels ajuts per al pagament de les matrícules universitàries dels estudis de tercer cicle de l’any 2021. S’han rebut onze peticions i entre totes elles es repartiran 3.000 euros, que serviran per afrontar el 48,40% del cost de les diferents matrícules.

A l’hora de fer balanç, la ministra Vilarrubla ha explicat que la xifra atorgada és similar a la de l’any passat. Al seu entendre, això evidencia que “la pandèmia no ha posat en dificultats majors a les famílies”.

Per últim, Govern també ha obert la convocatòria de la beca del curs Estudi dels instituts dels Estats Units d’Amèrica adreçat als docents de segona ensenyança, formació professional, batxillerat i tècnics del ministeri encarregat de l’educació per a l’estiu del 2022, en el marc del programa d’intercanvi Fulbright entre Andorra i els Estats Units. El curs és una formació intensiva de sis setmanes. Les candidatures es poden presentar fins al 10 de gener.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending