Docents demanen que el doble cribratge setmanal s’estengui als professionals

El SEP assegura que els afiliats que han respost a una enquesta tramesa aquest dilluns -que no arriben a un de cada cinc- valora positivament la implantació de les noves mesures a la primera ensenyança i creuen que les famílies les han entès bé

L'antiga plaça de Braus és un dels espais on es farà el cribratge massiu.
L'antiga plaça de Braus és un dels espais on es farà el cribratge massiu.

La majoria de docents considera que el doble cribratge setmanal de l’alumnat de primera ensenyança és bo per al control de la pandèmia i, més encara, algun d’ells creuen que la mesura, valorada positivament, s’hauria d’estendre també als professionals. Així ho ha tramès el Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) després de realitzar una enquesta entre els afiliats. Tot i això cal esmentar que la consulta l’han respost encara no un de cada cinc sindicats.

L’objectiu de la consulta del SEP era valorar com havia funcionat la primera jornada de noves mesures -amb restriccions al menjador i a l’activitat extraescolar i amb aïllaments totals més pronunciats degut a què amb un sol cas es confina tota l’aula- i el balanç general és que el primer dia va ser correcte i “no canviarien res en referència a les ja citades noves mesures”. L’enquesta es va fer especialment entre els ensenyants dels centres de primària, els més afectats pels canvis.

“Per gairebé unanimitat dels enquestats, les famílies tenen clar el procediment i no hi han hagut gairebé malentesos, pel que han rebut una bona implantació pel que fa al doble cribratge i els justificants de proves negatives dels alumnes”. A més a més, continua dient la publicació del SEP emesa a través de les xarxes socials, “la gran majoria dels docents enquestats pensen que s’ha de continuar amb les noves mesures i estan a favor del doble cribratge, ja que proporciona més seguretat per controlar les possibles infeccions”.

Comentaris (2)

Trending