La cessió temporal d’espais al Roc i Ciutat de Valls permetrà allotjar-hi 400 alumnes del Lycée

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han oficialitzat l’entrega de les claus de l’antiga escola espanyola al delegat de l’Ensenyament francès a Andorra, Denis Dekerle

Espot i Vilarrubla durant la visita a les instal·lacions.
Espot i Vilarrubla durant la visita a les instal·lacions. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, han oficialitzat l’entrega de les claus de l’antiga escola espanyola de Ciutat de Valls al delegat de l’Ensenyament francès, Denis Dekerle. És l’entrega simbòlica de la darrera fase de la cessió temporal que fa el Govern dels espais de titularitat pública perquè el Lycée pugui fer-hi l'ampliació temporal de les seves aules. També hi eren presents el representant del copríncep francès, Pascal Escande, el director del departament de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, Josep Areny, i el del Lycée, Olivier Salvan.

El conveni signat entre el ministeri d’Educació i el Lycée té una durada de cinc anys, prorrogable, i busca donar solució a la necessitat temporal d’instal·lacions del sistema educatiu francès, que preveu un pic màxim de 1.800 alumnes al Lycée en els propers anys. L’any passat ja van adequar-se i cedir-se els espais de l’antiga Escola Andorrana del Roc i enguany s’hi sumen els espais de l’Escola Espanyola de Ciutat de Valls. Les instal·lacions del Roc acullen des de l’any passat els alumnes dels darrers dos cursos de batxillerat –première i terminale– i enguany es traslladaran a Ciutat de Valls els estudiants de seconde.

Precisament els treballs d’aquesta segona fase han inclòs la refecció de sostres, la instal·lació de nova il·luminació més eficient, la substitució de finestres i envans o la modificació del circuit elèctric, entre altres. Els espais inclouran les aules de seconde, despatxos, la zona d’infermeria i el centre de recursos i biblioteca. Les obres per adequar la infraestructura han estat d’un milió d’euros comptant les dues fases.

Per al Govern, la cessió temporal de l’edifici serà una millora qualitativa per a tots els alumnes i personal docent, que podran disposar de més espais i unes millors condicions de treball. Amb aquesta distribució temporal, l’edifici del Lycée acollirà aquest curs uns 1.200 alumnes i la zona de Ciutat de Valls, 400.

Comentaris

Trending