Cau un 26,4% la utilització de l’app B-Resol el curs 2022-2023 en relació amb l’anterior

La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, vol demanar al titular d’Educació, Ladislau Baró, possibles canvis perquè remarca que “els joves mostren els seus dubtes sobre l’anonimat de les denúncies que puguin fer sobre l’assetjament a les aules”

Al curs 2022-2023 es van detectar 21 casos d'assetjament escolar.
Al curs 2022-2023 es van detectar 21 casos d'assetjament escolar.

L’aplicació B-Resol és una eina perquè els alumnes dels tres sistemes educatius puguin denunciar casos d’assetjament a les aules d’una manera anònima. El curs 2022-2023, hi va haver 148 connexions vers les 201 de l’anterior. Això representa una caiguda del 26,37%, segons les dades del ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats. La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, exposa que els joves tenen dubtes sobre qui veu la denúncia i vol demanar al titular de la cartera, Ladislau Baró, si calen modificacions.

El curs 2022-2023 es van detectar 21 casos d’assetjament escolar, la mateixa xifra que el curs anterior i quatre més que el 2020-2021. Quatre situacions detectades l’any passat es van quedar sense resoldre. Segons la resposta d’Educació a la demanda de la parlamentària socialdemòcrata, “hi ha algun dels expedients que no s’han pogut tancar perquè són més complexos i en alguns casos perquè el curs es va acabar”. Susanna Vela, exposa que “una s’espera trobar una xifra molt menor després de les mesures que es fan i els recursos que s’hi destinen per combatre aquesta xacra”. En aquest sentit, afegeix que  “alguna cosa falla i no acaba de funcionar”.

“Els joves et diuen que els ha faltat una figura de referència de confiança com un company o un tutor”. En aquest sentit, creu que els centres educatius haurien de potenciar aquestes figures

Un dels elements que permeten denunciar casos d’assetjament escolar és a través de l’aplicació B-Resol. En els darrers tres cursos hi ha hagut 504 interaccions. D’aquestes, 155 el 2020-2021; 201 el curs 2021-2022 i 148 el 2022-2023. Això vol dir que hi ha hagut una caiguda el 26,37% en el darrer. Vela remarca que, després de parlar amb alguns alumnes, “sembla que ja no els fa tanta gràcia. En un primer moment, es va veure com una eina en la qual es permetria parlar amb un llenguatge similar al dels estudiants amb un interlocutor del centre”. Afegeix que “hi ha dubtes sobre l’anonimat i qui acaba rebent la informació que s’envia”. Per aquest motiu, vol demanar al ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, la possibilitat de fer-hi canvis per millorar-ne el seu.

La consellera general i presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata ha exposat que “els joves et diuen que els ha faltat una figura de referència de confiança com un company o un tutor”. En aquest sentit, creu que els centres educatius haurien de potenciar aquestes figures.

Finalment, té clar que les xarxes socials i l’ús del telèfon mòbil es poden convertir “en un infern” perquè “l’assetjament no només es produeix a dins de l’escola, sinó que malauradament continua a fora”. Per aquest motiu, diu, que “la joventut ha de ser més conscient de tota la informació que se li dona”.

Etiquetes

Comentaris

Trending