L’USd’A planteja aprofundir en l’impuls de branques sectorials per defensar millor els treballadors

Les complicacions laborals derivades de la pandèmia estan alentint el projecte sindical però, alhora, es reforça la necessitat de mantenir divisions fortes

Unió Sindical d'Andorra.
Unió Sindical d'Andorra.

La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) es planteja aprofundir en l’impuls de branques sectorials dins de l’organització amb la voluntat de poder millorar la defensa dels treballadors en un moment especialment complexe, amb l’espasa de Dàmocles de la crisi generada per la pandèmia com un veritable maldecap. Poder tenir divisions especialitzades, es creu des del sindicat, permetria realitzar un acompanyament més exhaustiu als assalariats amb dificultats.

La voluntat seria disposar, d’entrada, de branques sindicals en el sector de la construcció, del comerç i de l’hostaleria i la restauració. Es va fer un primer intent amb el sector del taxi, però el projecte no va acabar de quatllar. D’aquí que es vulgui fer un impuls més ampli. Però no està sent fàcil. Hi ha un primer factor inesperat i malaurat que, en certa forma, han retardat moltes de les iniciatives, fins i tot de caràcter estructural, que l’USd’A pretenia posar en marxa aquest 2022: la sobtada mort de Joaquim Sobré, peça clau per a l’impuls que el sindicat volia fer.

Més enllà d’aquesta tràgica circumstància, les fonts sindicals consultades han indicat que la “realitat del dia a dia” està dificultant i, de ben segur com a mínim, retardant, la posada en marxa d’aquesta “transformació” en la forma de treballar. La pandèmia ha generat una crisi que demana respostes immediates. Alhora, però, les fonts consultades han admès que aquestes mateixes dificultats han posat més de relleu si calia la necessitat de posar en marxa divisions fortes i específiques dins el sindicat.

Més encara quan el sindicat que a priori havia de tenir una vocació més propera encara al sector privat com el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) continua immersa en una letargia de la qual ara mateix sembla molt complicat que surti. Almenys en breu.

Comentaris (1)

Trending